Šokoladinės širdelės

Lengvai
pagaminami, paprastučiai trapūs sausainiukai, kurie labai skanūs su pienu. Galima
daryti ne tik širdeles, bet ir žvaigždutes, mėnuliukus. Kiti sako, kad eglutę būtų galima tokiais papuošti, tik dar dekoruot reiktų baltu glajum ar šokoladu. Gal ir nebloga mintis.

200 g margarino;

150 g cukraus;

2 nedideli
kiaušiniai;

1 a.š. vanilinio
cukraus;

4 š. natūralios
kakavos miltelių;

1 a.š. kepimo
miltelių;

450-500 g miltų.

Minkštą margariną
ištrinti su cukrumi, įmušti kambario temperatūros kiaušinius ir išplakti.
Suberti kepimo miltelius, kakavos miltelius, vanilinį cukrų, sumaišytus su
miltais. Gerai išminkyti. Tešlą įvynioti į maitinę plėvelę ir kelioms valandoms
įdėti į šaldytuvą. Iškočioti 5 mm storio blyną ir formelėmis išspausti
širdeles. Kepti 175 C temperatūroje apie 10-12 min.

Šaltinis: „Gardžios
dovanos“

4 comments on “Šokoladinės širdelėsAdd yours →

  1. O jeigu eglučių ar žvaigždučių formos sausainėlius sudėtum i gražią puoštą dėžutę būtų puiki rankų darbo dovanėlė.
    Būtų jei tik prisiruošiu iškepti…
    O kiek tokie sausainiai išstovėti (ar išgulėti:) gali?

  2. Gali būti kaip dovanėlė ar net eglutės papuošimai, jeigu plonesnius darysit. Parduotuviniai panašūs iki mėnesio mačiau galioja, bet čia kaip be konservantų, tai kokias dvi savaites manau. Bet jie greit pagaminami, tai manau geriau ir šviežiai pagaminti

  3. ką tik išsikepiau. gal neatitaikiau proporcijų, bet man juose šiek tiek trūksta saldumo 🙂 kadangi iškepiau plonučius, mąstau apie pertepimą sviestiniu kremu… gal galėtum pasakyti, ar jie tokie sausi bus visą laiką, ar po kiek laiko suminkštės?

  4. Jeigu plonus išsikepei, tai liks kieti, sausi, nes tokia jau tešla. Bet jeigu storus kepi, sudėjus į dėžutę ar stiklinį indą, po paros jie minkštesni tampa.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*