Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su fetos, špinatų ir džiovintų pomidorų įdaru

Kai lyja, ateina įkvėpimas gaminti. Apkuičiu visą virtuvę, nes dažniausiai vienu kepiniu neapsiriboju, bet paskui mėgaujuosi dar šiltais pyragėliais/sausainiais/keksu,  karšta arbata ir gera knyga ar filmu. Šios lietingos dienos kepinys – sluoksniuotos tešlos pyragėliai įdaryti klasikiniu deriniu – fetos sūriu, saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais.  Tikslių kiekių nepateikiu, dėkite pagal save, kam labiau patinka špinatai, tas daugiau jų įsidės, kam pomidorai – tai pomidorų. Pastarųjų aš tikrai nepagailėjau 🙂

IMG_0003

Sluoksniuota tešla,

špinatai,

džiovinti pomidorai aliejuje,

fetos sūris,

česnako skiltelė,

kiaušinis + aptepimui,

pipirai pagal skonį

IMG_0041-5

Špinatus apvirkite, nusunkitei ir smulkiai supjaustykite. Džiovintus pomidorus nuvarvinkite ir susmulkinkite, fetos sūrį sutrupinkite, česnaką sutrinkite. Viską sumaišykite, įmuškite kiaušinį ir pagardinkite pipirais. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, per vidurį dėkite įdaro, kvadratėlių kraštus patepkite vandeniu ir perlenkite pusiau. Kraštelius gerai užspauskite. Leiskite tešlai 10-15 minučių pailsėti, per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 210-220 C temperatūros. Kepkite pyragėlius 20 minučių.

IMG_0050

0 comments on “Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su fetos, špinatų ir džiovintų pomidorų įdaruAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*