Paprasta, skanu ir puikiai tinka šaltiems vakarams. Galima naudoti ir jau išvirtas bulves, tuomet jas apkepti reikės trumpiau.
700 g nedidelių bulvių, supjaustytų į keturias ar šešias dalis,
350 g brokolių, išskirstytų žiedinėliais,
5 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais,
12 gabalėliai šoninės (rūkytos arba sūdytos),
1 v.š. baltojo vyno acto,
1 v.š. garstyčių (rekomenduoja grūdėtąsias, bet puikiai tiks ir Dižono).
Bulvių gabalėlius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 minutes. Sudėkite brokolius ir dar 3 minutes pavirkite. Nukoškite.
Pakaitinkite du šaukštus aliejaus sudėkite svogūnus, trumpai apkepkite, suberkite bulvių gabalėlius ir vis maišant pakepkite apie 8-10 minučių. Sudėkite brokolius ir trumpai pakaitinkite. Išdėliokite daržoves lėkštėse. Šoninės gabalėlius apkepkite po griliu. Riebalų perteklių nusausinkite.
Sumaišykite likusį aliejų, actą ir garstyčias ir pakaitinkite, kol sušils. Užpilkite ant daržovių ir atsargiai išmaišykite. Pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite su šoninės gabalėliais.
Šaltinis: BBC Good Food. Let’s cook: 52 simple suppers. 2005
0 comments on “Šiltos bulvių ir brokolių salotos”Add yours →