Sezaminis saldėsis

Dar vienas skanėstas iš sezamo sėklų. Kažkiek panašu į kozinaką, tik pagaminama daug paprasčiau. Aš neviriau cukraus sirupo, naudojau auksaspalvį, galite  keisti ir medumi. Baltas sezamo sėklytes, galite pamaišyti su juodomis, įberti prieskonių: cinamono, imbiero.

IMG_1660

1 (240 ml) puodelis sezamo sėklų,

3 v.š. auksaspalvio sirupo arba medaus,

3 v.š. cukraus.

IMG_1657

Pirmiausia sezamo sėklas pakepinkite švarioje sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol sėklytės pradės rusti. Kol jos kepa, pasiruoškite skardą, medinę ar stiklinę pjaustymo lentą. Užklokite kepimo popieriumi, panašaus dydžio popieriaus lakštą atsidėkite.

Tuomet sumaišykite cukrų su sirupu ir kaitinkite nedideliame inde ar keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kai cukrus ištirps ir masė užvirs, pavirkite ją kelias minutes. Suberkite kepintas sezamo sėklas ir gerai išmaišykite.

Visą masę išverskite ant paruoštos lentos, lengvai paskleiskite, uždenkite kepimo popieriumi ir su kočėlu masę iškočiokite į norimo storio stačiakampį. Atidenkite ir kol dar masė šilta, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Palikite visiškai atvėsti.

Šaltinis: adaptuota pagal “Cakes&Biscuits“, 1990

IMG_1665

0 comments on “Sezaminis saldėsisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*