Sausainiai vaikams

Minkštučiai, ne labai saldūs sausainiai vaikams iš maltų migdolų ir kukurūzų kruopų.

Picture 035_WM

15 vnt

1/2 puodelio maltų migdolų;

3 1/2 š. smulkių kukurūzų kruopų (smulkesnės nei parduodamos prekybos centruose, manau, galima pakeisti ir kukurūzų miltais);

5 š. rupių kvietinių miltų;

1/3 a.š. sodos;

3 š. muskovado cukraus;

3 š. aliejaus;

7 š. liesos grietinės ar graikiško jogurto;.

Inde sumaišyti miltus, kukurūzų kruopas, cukrų, sodą. Įpilti aliejų, išmaišyti. Sudėti grietinę, gerai išsukti ir uždengus palikti porai valandų. Dėti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos, (palikti didesnius tarpus, nes kepant plečiasi) dekoruoti ir kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Šaltinis: sunitabhuyan.com

Picture 051_WM

20 comments on “Sausainiai vaikamsAdd yours →

  1. naujablogiete, ačiū.
    slash, tokias gėlytes manau kiekvienas sugebėtų, fantazijos čia daug nereikia.
    vjusta, galima naudoti ir paprastą cukrų, tik sausainiai nebus tokie rudi. Ir kaip sau, tai ir cukraus galima daugiau įdėti 🙂 nes man saldumo trūko

  2. Šokoladas. Jau ant iškeptų sausainių uždėjau, palaikiau plytelę šokolado virš garų, tada priliečiau ir liko tas taškelis 🙂 Galima prieš kepant kokio riešuto ar raziną įspausti

  3. Išbandžiau su kukurūzų miltais – manau kad pavyko. Tik grietinę ėmiau riebesnę todėl jie gavosi kietesni. Ryt įdėsiu liesesnę grietinę ir gausis nuostabiai. Tik įdėsiu daugiau migdolų ir cukraus. Niekada nebandžiau šios rūšies cukraus, todėl nusipirkau – labai įdomus skonis.

  4. Gal per ilgai kepta, kad kietesni gavosi? Nors jeigu daugiau migdolų bus, turėtų suminkštėti. Cukraus tikrai reikia daugiau, jeigu sau kepi 🙂 vaikams kaip tik kuo mažiau, tuo geriau.
    Su muscovado cukrumi kepiniai būna labai aromatingi, tamsesni ir skanesni. Babandyk bet kokiame reepte pakeisti paprastą cukrų šiuo, pamatysi kaip skanu

  5. Kaip suprantu nuo grietinės – nes kai jos įdėjau tešla ir buvo tokia nelabai minkšta. Šį kartą nusipirkau liesos grietinės ir rytoj kepsiu – labai jau visiems patiko. O koks tas graikiškas jogurtas? Kuo jis skiriasi nuo kitų?

  6. Paekseprimentuokit, gal tikrai grietinė kalta.

    O graikiškas jogurta yra labai tikrštas, kaip grietinė. Galima jo pasidaryti natūralų jogurtą palaikius tinklelyje, kad nusvarvėtų. Dabar Rimi prekybos centre radau lenkišką tirštą jogurtą, savo konsistencija primena graikišką, tik liesesnis.

  7. Na va, išmėginau su liesesne grietine ir daugiau cukraus – tešla gavosi geresnė, ir sausainiai labai skanūs gavosi. Nedaug trūko ir liežuvį būčiau prarijusi…:)

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*