Džiūgauju – Kavos draugas padovanojo dvi pakuotes arbatos lazdelėse (nors kurį laiką nereikės darbe žvejoti arbatžolių )! Pasirinkau neragautas rūšis: kinišką juodąją Keemun ir juodąją su vanile. Abi arbatos man patiko. Keemun stipri, tokia, kokią ir mėgstu gerti rytais, vanilinė – lengvesnė, saldi iš savęs, todėl nereikia net cukraus.
O kad per priešpiečius darbe nereikėtų tik arbatos gurkšnoti, nešiausi sausainių. Tikrai nesitikėjau tokių skanių, minkštų sausainių, kvepiančių žemės riešutais, salstelėjusių nuo džiovintų vyšnių ir traškančių dėl saulėgrąžų.
¾ puodeliai rupių kvietinių miltų,
¾ puodelio miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 puodelis greito paruošimo avižinių dribsnių,
¾ puodelio šviesiai rudo cukraus,
110 g kambario temperatūros sviesto,
½ puodelio žemės riešutų sviesto,
¼ puodelio skysto medaus arba auksaspalvio sirupo
2 dideli kiaušiniai,
¾ puodelio džiovintų vyšnių (originale buvo razinos),
½ puodelio saulėgrąžų sėklų.
Dideliame dubenyje išsukite cukrų su sviestu, įmuškite kiaušinius, sudėkite riešutų sviestą, medų ir gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, avižinius dribsnius, sėklas ir pasmulkintas vyšnias. Atsargiai išmaišykite, tik nepermaišykite.
Dėkite po šaukštą tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 160 °C temperatūroje 20-23 minutes.
Šaltinis: pagal D. Fields „Cookie Book“, 1992
Niam, atrodo puikiai! Skaitau ir zaviuosi, kad gaunate tiek dovanu ! ! ! 🙂
Sausainiai tikrai puikūs, o dovanas visada smagu gauti, ypač jeigu jos geros ir skanios 🙂
Tai jau tikrai!!! 🙂 🙂