Riešutų sviesto sausainiai

Vakar vėlai vakare, dar išsikepiau sausainių ir vėliau žiūrėdama Euroviziją kramčiau. Tešla greit pasiruošia, kepimas irgi daug laiko neužima, tik paruošus tešlą reikia palaikyti šaldytuve, tai kad būtų greičiau, įkišau į šaldiklį. Ir dar reikia palaukti kol atauš ir sukietės, nes tokie minkšti iš pradžių būna.
130 g žemės riešutų sviesto;
110 g sviesto (kambario temperatūros);
100 g cukraus;
100 g rudojo cukraus;
1 kiaušinis;
140-160 g miltų;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
0,25 a.š. druskos.
Sumaišyti paprastą sviestą su riešutų sviestu, vėliau suberti baltąjį ir rudąjį cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir mikseriu gerai išplakti. Tuomet suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska ir gerai išminkyti. Padėti tešlą valandai į šaldytuvą.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir dėti ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ar folija. Su šakute suspausti ir dėti į įkaitintą orkaitę
Temperatūra ir kepimo laikas priklauso nuo to, kokių sausainių norite. Jeigu norite traškių, tai orkaitę įkaitinti iki 1900C ir kepti 8-9 min, jeigu minkštesnių – 1500C ir kepti 12-15 min.

7 comments on “Riešutų sviesto sausainiaiAdd yours →

  1. Turėtų būti skanūs, nes labai mėgstu natūralų žemės riešutų sviestą. Nusiperku indelį, galvoju porą kartų šiaip ant duonos užsitepsiu, o paskui, jei liks, sausainius iškepsiu. Bet niekada nelieka… 🙂

    O kai atvėsta, jie būna kieti ar tiesiog trapūs?

  2. Kai pirmą partiją kepiau, tai truputį perkepiau (pamirsau nuimt kada pradėjo kepti), tai jie tokie kieti gavosi, o antra partiją, kai kepiau gavosi plonesni ir trapūs. Bet skanūs ir tie ir anie

  3. Pažiūrėjau, kad labai gudri idėja su šakute ornametą padaryti- greita ir gražu! Bet pagalvojau ar išlaikytų formą jei per konditerinį švirkštą išspausti?

  4. Sunku su konditeriniu švirkštu suformuoti, nes gauname ne skystą tešlą, iš jos rutuliukus formuojame rankomis ir tik tada šakutte įspaudžiame ornamentą, taip dar ir suplodami. O dar kai palaikai šaldytuve tešlą, tai iš vis sukietėja, tik tarp rankų truputį apšyla ir paminkštėja.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*