Riešutiniai sausainiai su medumi

Labai skanūs
trapūs sausainiai, puikiai tinkantys artėjančioms šventėms, sviestą pakeitus
margarinu, tiks ir Kūčių stalui. Geriausia naudoti tikrą medų, kuris suteiks
nepakartojamą aromatą ir skonį. Riešutus galima rinktis įvairius, aš dėjau
migdolus, lazdyno riešutus, dar įpjausčiau džiovintų abrikosų. Kepant didelėje
kvadratinėje formoje, vėliau galima supjaustyti mažais kvadratėliais.

175 g sviesto;
75 g skysto
medaus;
150 g miltų;
150 g rupių
kvietinių miltų;

Įdaras:
125 g įvairių
riešutų;
50 g razinų;
1 a.š. cinamono;
2-3 a. š. skysto
medaus.

Įdarui riešutus,
razinas susmulkinti, pabarstyti cinamono ir sumaišyti su medumi.
Minkštą sviestą
išplakti su medumi iki purios masės. Suberti miltus ir gerai išminkyti. Galima
pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą (lengviau bus padengti formą). Tešlą padaryti
pusiau ir viena puse iškloti kepimo indą, ant viršaus sudėti įdarą (palikti
apie 1 cm nuo krašto neužpildytą), ir uždengti kita tešlos puse, gerai
apspaudžiant kraštus. Subadyti šakute paviršių. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Prieš pjaustant – atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis: „Cakes
and baking“


11 comments on “Riešutiniai sausainiai su medumiAdd yours →

  1. Atrodo labai viliojančiai. O kiek valgomų šaukštų ( ar kokios kitos matavimo priemonės) bus 75 g medaus?
    Ir dar. Kiek dienų šie sausainėliai išlieka trapūs ir skanūs?
    Ačiū.

  2. mmm, atrodo labai neblogai. jau net zinau kada noriu sita recepta isbandyt ((: super!

    ir – cia visa standartine orkaites didzio skarda iseina is tokio kiekio, ar kiek?

  3. Medaus dėjau "iš akies" – apie 4 kaupinus arbatinius šaukštelius, nes buvau radus, kad 1 a.š atitinka 21 g medaus.

    Sausainius pabaigėm valgyti ketvirtą dieną, tai vis dar buvo tokie patys trapūs (bet laikiau atidengtame inde), tik labiau jautėsi medus.

    Kepiau 24 cm skermens inde. Galima ir didesniame,tik plonesni gausis

  4. Atrodo labai šauniai! Norėčiau iškepti dovanėlėms, tik noriu pasitikslinti ar jie nėra labai labai trapūs? Ar nebyra pjaustant?

  5. Kai visiškai atšąla, tuomet su aštriu peiliu gerai susipjausto, nes prilaiko riešutų masė, bet valgant trupa. Galima į tešlą kiaušinį įmaišyti jeigu nesinori tokio trapumo.

  6. Taaaip skaniai atrodo, reikės būtinai ryt išbandyti, nors ir kalėdų čia, bet tiks ir vasara 😀

Komentuoti: Greta Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*