Pyragėliai su lašiša

Paprasta ir skani improvizacija iš to kas buvo šaldytuve.

Trapios tešlos;

lašišos (naudojau rūkytą);

grietinėlės sūrio (Philadelphia, tinka ir Creme Bonjour) (maždaug 50 g 1 kiaušiniui);

kiaušiniai;

juodieji pipirai;

krapai.

Tešlą plonai iškočioti ir iškloti kepimo formeles. Į kiekvieną formelę įdėti truputį susmulkintos lašišos (nepadauginti, nes bus per sūru, nebent tešla storiau iškočiota), pabarstyti krapais, juodaisiais pipirais ir užpilti kiaušinių ir sūrelio plakiniu. Dėti į 180 0C įkaitintą orkaitę ir kepti 20-25 minutes.

12 comments on “Pyragėliai su lašišaAdd yours →

  1. O taip, pyragėliai tikrai labai skanūs. Nors jau man, kuriai įvairūs sumuštinukai buvę nebuvę, labai patiko.
    Trapią tešlą gaminau pagal šį receptą:

    125g minkšto, kambario temperatūros sviesto
    1 kiaušinio;
    200g miltų;
    žiupsnio druskos
    Sviestą išsukti su kiaušiniu, suberti miltus su maišytus su druska, gerai išmaišyti, suminkyti į vieną gabalą. Jeigu trūksta drėgmės, galima įpilti šaukštą šalto vandens. Uždengti plėvele ir valandai palikti šaltai.

  2. Oi, prašau prašau, man bent vieną… atrodo nuostabiai ir labai labai mano skonio pyragaičiai! Tokios paprastos idėjos dažnai būna pačios puikiausios 🙂

    1. O taip, skonis tikrai nustebino, nors panašių receptų kai ieškojau,tai tiek produktų reikėdavo, jog galvojau, kad mano variantas bus šiaip sau.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*