Pyragas su varške ir obuoliais

Nors recepto
pavadinimas buvo pyragas „Draugystė“, man jis visai jo nepriminė. Bet ir šis
pyragas labai skanus, ypač šaltas, tada toks gaivus ir sultingas atrodo. Aišku,
suklydau, kad supjausčiau dar karštą, nes aptrupėjo, bet neiškenčiau. Dar pora
pastebėjimų: obuolius reikėtų tarkuoti smulkiau, o jeigu naudojama varškė ne iš
pakelių (kuri yra skystesnė ir vientisesnės konsistencijos), tuomet reiks ne
pusės, o viso kiaušinio.


2 kiaušiniai;
200 g margarino;
1 st. cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
miltų (kad tešla neliptų prie rankų);


I įdaras:

3-4 tarkuoti obuoliai,
truputis cukraus, (pagal obuolių rūgštumą)
cinamono;


II įdaras:

400 g varškės,
pusė kiaušinio,
truputis cukraus;
vanilinio
cukraus;

Aptepimui:

pusė kiaušinio.

Išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti sutarkuotą margariną, kepimo miltelius
su miltais ir išminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį įtiesti į skardą.
Subadyti šakute, kad būtų skylutės (1) ir iki 200 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje pakepti. Paruošti įdarus. Pirmajam sutarkuotus obuolius sumaišyti su
cukrumi ir cinamonu (2), antrajam – varškę su vaniliniu cukrumi, paprastu
cukrumi ir kiaušiniu išsukti iki vientisos masės (3).

Ištraukti iš
orkaitės pyrago pagrindą (4), uždėti I įdarą (5), po to II (6). Ant viršaus
išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu (7). Kepti, kol
paruduos (8).


21 comments on “Pyragas su varške ir obuoliaisAdd yours →

  1. Šiek tiek ir skonis primena, bet tešla ne tokia būna. Bet jau gavau tikrąjį "Draugystės" receptą, kada nors vėl bandysiu

  2. Man skaniausias šaltas, dar šaldytuve palaikau. Nes karštas jis toks sausokas, o šaltas gaivus, drėgmės įgyja nuo obuolių.

  3. tikrai skanus pyragas. kepėm su šaldytom vyšniom o ne su obuoliais ir varškės turėjom tik vieną pakelį, bet skonis tikrai geras išėjo. skani tešla, manau įvairus įdaras prie jos tinka.

    dėkui už receptą!

  4. kepiau. pavyko.tai pyragas, kuris negali nepavykt. tik nededu obuoliu idaro, darau tik su varske, tada ir i tikraji draugystes pyraga panasesnis. verta pabandyt

  5. Vie tik su varške nėra taip skanu, reikia nors plono sluoksnelio kokio džemo. Bt čia mano tokia nuomonė

  6. iskepiau. labai skanus. tik va, jau pradejus gaminti ziuriu, ogi miltu tik kokia stikline. ka daryt? nebegsiu gi i parduotuve, kai salia menesio kudikelis miega. Na, pagfalvojau, kad manai gal tiks. dar kokia puse stiklines ryziu miltu radau.. TIKO 🙂 toliau idaro sluoksni bedarant (tarkavau namin varskes suri) ziu kad labai jau sausa, tai rugpienio sliukstelejau, tik, deje, per daug 🙁 ka daryt? dziuveseliu sumaniau imaisyt. tiko 🙂 antrasis idaras irgi gavosi ne kaip reiktu (1nas obuolys, po 1/3 stiklainio nebvalgomu 2ju rusiu uogieniu, juodu serbentu stikline dar iberiau ir meliono papajausciau, kad nemest lauk) Iskepe tikrai labai labai skaniai. Atejo kaimynai ir per pusvalandi susveiteme 🙂 O ir saldytuvas pralaisvejo…. Nebijokite improvizuoti 🙂

Komentuoti: Justyte Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*