Pyragas su šilauogėm

Labai paprastai pagaminamas ir skanus pyragas. Galima naudoti tiek šaldytas, tiek šviežias uogas ir nebūtinai šilauoges. Jas galima pakeisti vyšniomis, mėlynėmis.

240 ml miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

0,25 a.š. druskos;

2 kiaušiniai;

100 g minkšto sviesto;

170 ml cukraus;

0,5 a.š. vanilės esencijos;

240 ml šilauogių; (jeigu šaldytos – atitirpinti)

miltų uogomis apvolioti.

Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais bei druska.

Išmaišyti sviestą su cukrumi iki purios masės. Sudėti vienas po kito kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Supilti vanilės esenciją. Atsargiai įmaišyti miltus.

Apibarstyti šilauoges miltais ir atsargiai išmaišyti tešloje.

Sudėti tešlą į riebalais išteptą formą ir kepti iki 165 0C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min (arba kol į pyrago vidurį įbestas degtukas bus švarus).

Skanaus

Šaltinis: Pusiva‚Äòs Culinary Studio


1 comment on “Pyragas su šilauogėmAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*