Porų ir kiaulienos pyragas

Paskutiniu metu tapo tradicija kiekvieną savaitgalį kepti nesaldų pyragą. Šis  buvo pirmasis sutikru mėsos įdaru, nes paprastai visi kepti buvo užpilti kiaušinių ir pieno/grietinėlės plakiniu, su daržovėmis ir vos vienu kitu gabalėliu mėsos. Puikiai tiko nusinešti į darbą pietums, kur bendradarbės išragavo, išgyrė ir jau beveik visos kepė namuose.

050

300 g porų,

15 g sviesto,

Pluoštelis petražolių,

1 česnako skiltelė,

Kelio čiobrelio šakelės,

130 g kreminio sūrio,

450 g maltos kiaulienos,

¼ a.š. malto muskato,

Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

 

Tešlai:

400 g miltų,

200 g sviesto,

3 v.š. šalto vandens,

1 v.š. grietinės,

Žiupsnelis druskos

081

Sviestą supjaustyti kubeliais ir trinti tarp pirštų su miltais ir druska, kol gausime drėgnus trupinukus. Daug greičiau viską atliksite kombaino pagalba. Sudėkite grietinę, vandenį ir lengvai išminkykite. Padėkite tešlą šaltai.

Įdarui porus supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitintame svieste apkepkite porus, kol jie suminkštės. Tam užtruksite apie 10 minučių, tik neleiskite jiems paruduoti. Atvėsinkite.

Susmulkinkite česnako skiltelę, petražoles, čiobrelius. Prieskonius, sūrį ir atvėsusius porus sumaišykite su malta kiauliena. Pagardinkite druska, pipirais ir dar kartą gerai permaišykite.

Du trečdalius atšaldytos tešlos iškočiokite ir išklokite ja kepimo indą, kraštelius padarykite aukštesnius nei indas. Sudėkite įdarą, gerai paslėkite, kad vienodai pasiskirstytų. Iškočiokite likusį tešlos gabalėlį ir uždenkite paruoštą pyragą. Kraštus apspauskite, viduryje pradurkite skylę ir kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Leiskite iškepusiam pyragui prieš pjaustant  10 minučių pastovėti.

Šaltinis: Really nice recipes

064

9 comments on “Porų ir kiaulienos pyragasAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*