Pomidorienė su perlinėmis kruopomis bei lęšiais

Esant tokiems lietingiems ir niūriems orams, taip ir nori šiltos, šildančios sriubos. Ši pomidorinė tokia ir yra – tiršta, šildanti ir labai soti. Būtinai išbandykite.

2 v.š. aliejaus arba sviesto;

3 nestoros morkos, supjaustytos griežinėliais;

1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas;

400 g (1 skardinė) konservuotų smulkintų pomidorų;

900 ml sultinio;

2 puodeliai virtų perlinių kruopų;

1 puodelis virtų lęšių (naudojau prancūziškus žaliuosius);

1 a.š. džiovintų mairūnų;

1 a.š. džiovintų čiobrelių;

1 a.š. druskos;

½ a.š. kajeno pipirų ar čili (galima ir mažiau, jeigu nemėgstate aštriai);

Juodųjų pipirų pagal skonį;

Šviežių petražolių.

Įkaitintame aliejuje pakepti svogūnus, kai suminkštės suberti morkas ir dar pora minučių pakepti. Supilti pomidorus, sultinį, sudėti prieskonius ir užvirti. Po 10-15 minučių suberti perlines kruopas, lęšius ir dar 10-15 minučių pavirti. Patiekti apibarsčius smulkintomis petražolėmis su pašildyta duona.

Šaltinis: idėja iš „Valgiai šeimai ir draugams“, 2006

9 comments on “Pomidorienė su perlinėmis kruopomis bei lęšiaisAdd yours →

  1. Penktadienis puiki diena tokiai sriubai 🙂 Tikiuosi, jog patiks. Nes man ji irgi buvo labai skani, o jeigu net vyras valgė ir prašė kartot, tai jau geresnio įvertinimo nereikia

  2. aš vietoje konservuotų pomidorų naudojau šviežius, gavosi rūgštoka.. o beja, kai naudoji sultinį, kokį naudoji?

    1. Švieži, jeigu labai gerai nesunokę, gali duoti rūgštelės. O sultinįus verdu pati, dažniausiai tai būna vištienos arba daržovių ir naudoju kokį tą dieną turiu

  3. vakar išsivirėm – skanumėlis! Tik neturėjau žalių lęšių, dėjau raudonus, tai neviriau iš anksto nes jie vistiek labai greit suverda. Pats tas šaltam lapkričio savaitgaliui (:

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*