Beveik prieš mėnesį teko dalyvauti Maggi surengtame renginyje blogeriams, kur buvo pristatomi Maggi Papyrus – lapeliai skirti iškepti sultingai vištienai. Vieninteliai produktai reikalingi greitiems pietums – šie lapeliai ir vištienos krūtinėlė, jokių prieskonių, aliejaus, tik įdedate pusiau perpjautą (jeigu plonesnė ir nepjautą) krūtinėlę tarp lapelių, dedate ant sausos įkaitintos keptuvės, 5 minutės vienai pusei, 5 minutės kitai – ir sultinga, skani vištiena paruošta. O kol kepa belieka pasiruošti salotų.
Su Maggi papyrus galima kepti ir kiaulieną, žuvį, daugelis tinklaraštininkių kepė jame varškės sūrį, o aš išbandžiau polentos trikampėlius, lengvai ir skaniai vakarienei.
Jums reikės:
4 puodelių vandens,
2 puodelių polentos,
½ a.š. druskos,
½ puodelio tarkuoto kietojo sūrio, pvz., Džiugo,
Maggi Papyrus kepimo lapelių (aš rinkausi su česnakais).
Užvirkite pasūdytą vandenį, plakant šluotele pilkite polentą, maišykite 2-3 minutes, kol polenta sutirštės. Suberkite tarkuotą sūrį, gerai išmaišykite ir sukrėskite į indą, išlyginkite paviršių. Leiskite visiškai atvėsti.
Atvėsusią polentą pjaustykite norimo dydžio gabalėliais, dėkite tarp Maggi Papyrus lapelių ir kepkite po 2-3 minutes kiekvieną pusę sausoje keptuvėje. Patiekite su mėgstamomis salotomis.
0 comments on “Polenta, kepta Maggi Papyrus”Add yours →