Pievagrybių padažas

Nors yra padažų
kategorija, bet taip nei vieno padažo ir neįdėjau. Todėl taisausi ir pateiksiu
pievagrybių padažo receptuką. Man jis labai patinka ir visada jį darau prie
paukštienos karbonadų.

250-300 g
pievagrybių;
40-50 g sviesto;
200 ml
grietinėlės;
1-2 š. miltų
(pagal tai ar norit tirštesnio padažo ar ne);
druskos;
prieskonių.

Pievagrybius
supjaustome riekelėmis ir sudedame į keptuve su išlydytu sviestu, pakepiname,
kol pievagrybiai suminkštėja ir dalis išsiskyrusių sulčių nugaruoja. Pabarstome
miltais, gerai išmaišome ir maišydami lėtai pilame grietinėlę. Pasūdome,
įberiame prieskonių ir užviriname.


19 comments on “Pievagrybių padažasAdd yours →

  1. Man irgi nuolat grietinėlės pritrūksta. Tai vienu metu pradėjau į priekį priktis, kad visad būtų. Tai ką – rezultatas – daugybė išmestų prarūgusios grietinėlės indelių 🙁

  2. Pas mane lygiai taip pat būdavo, dabar kartais turiu nusipirkus tosk ur ilgiau galioja, bet tik iš bėdos, nes skonis ne tas.

  3. va man dabar taip nutiko… bet nutariau isbandyt su kaimisku pienu! kurio vakar atsiveziau..;]
    jis riebokas, manau tiks..;]

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*