Pasukų blynai

Minkštučiai, drėgni blyneliai pateikti su graikišku jogurtu ir apipilti šviežių mėlynių padažu.

IMG_0246

150 g miltų,

½ a.š. kepimo miltelių,

1 a.š. sodos,

3 v.š. cukraus,

1 a.š. vanilinio cukraus,

1 didelis kiaušinis (arba 2 nedideli),

350 ml pasukų,

15 g sviesto.

IMG_0263

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir soda. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite. Pasukas, kiaušinį ir cukrų išplakite. Nenustodami plakti po šaukštą dėkite miltų mišinio, kai tešla bus vientisa, įmaišykite sviestą.

Kepkite vos vos riebalais pateptoje nelimpančioje keptuvėje. Dėkite po 1 šaukštą tešlos, kai paviršiuje atsiras burbuliukai, atsargiai apverskite ir minutę –  pusantros dar pakepkite.

Šaltinis: How to cook, 2007

IMG_0273

9 comments on “Pasukų blynaiAdd yours →

    1. Padažui mėlynės su trupučiu medaus/cukraus/auksaspalvio sirupu ir šlakeliu citrinos sulčių pakaitinamos kelias minutes, kol išleis sultis. Galima paskaninti ir cinamonu, jis su mėlynėmis labai dera

Komentuoti: Oru Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*