Obuolių pyragas su kakava

Drėgnas, trapus ir greit paruošiamas obuolių pyragas. Nemėgstat šokoladinio skonio – vietoj kakavos įberkite pusę šaukštelio cinamono ar obuolių pyrago prieskonių mišinio, o vietoj įprasto baltojo cukraus – naudokite rudąjį, kuris suteiks pyragui karamelinį skonį.

100 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto;

¾ puodelio miltų (1 puodelis – 237 ml);

¾ a.š. kepimo miltelių;

1 v.š. kakavos miltelių;

3-4 obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;

2 dideli kiaušiniai;

½- ¾ puodeliai cukraus (kiekis priklauso nuo obuolių saldumo);

3 v.š. tamsaus romo.

Nedideliame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Kitame inde iki putų išplakti kiaušinius, suberti cukrų ir dar minutę plakti, kad gerai išsimaišytų. Įmaišyti romą. Suberti pusę miltų, išmaišyti, supilti pusę kiekio cukraus, vėl išmaišyti, vėl miltai, sviestas. Masę gerai išmaišome, sudedame obuolius, juos apveliame tešla ir sudedame į paruoštą kepimo formą. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 25-40 minučių, priklausomai nuo storio.

Šaltinis: senas receptų sąsiuvinis

0 comments on “Obuolių pyragas su kakavaAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*