Nekepti pyragėliai su braškėmis

Vis nepasimokau, kad tik paruošus kažką skanaus, reikia iškart užsidaryti virtuvėje ir nufotografuoti, nes vėliau gali ir nebelikti. Taip ir šįkart atsitiko. Kol laukiau vakaro ir galvojau kaip gražiau papuošti, nekantrieji jį ir supjaustė.¬† Dar parinkau kelis gražesnius gabaliukus, vaizdas neįspūdingas, bet skonis fanstastiškas. Kam gali nepatikti braškių ir šokolado derinys su gaiviu varškės kremu?

br1

150 g šokoladinių sausainių;

50 g sviesto;

400 g varškės kremo (galima sutrinti varškės su grietinėle ar grietine iki vientisos masės, naudoti philadephia sūrį; aš naudojau Valio Alma varškės kremą );

4 š. želatinos;

50 g cukraus; (prikauso nuo uogų ir kaip saldžiai norite);

1 š. vanilinio cukraus;

apie 400 g braškių ar kitų uogų;

50 g juodojo šokolado.

Sausainius sutrupinti, sumaišyti su minkštu sviestu. Gerai suspaudžiant, iškloti pasiruoštą formą. (Jeigu formos šonas nenusiima, galima įtiesti maistinės plėvėlės, paliekant didesnius kraštus, tada užteks gražiai paiimti už kraštų ir ištraukti.)

Želatiną užpilti vandeniu, palikti 10 minučių, kad išbringtų. Pašildyti vandens vonelėje, kad ištirptų.

Apie 200 g uogų sutrinti iki vientisos masės su cukrumi, įmaišyti varškės kremą, želatiną.¬† Truputį masės užpilti ant pagrindo, išdėlioti likusias uogas ir užpilti likusiu kremu. Atšaldyti.

Glajui šokoladą ištirpinti specialiame inde arba garų vonelėje, užtepti ant paruošto deserto. Palaukti kol sustings.

br2

35 comments on “Nekepti pyragėliai su braškėmisAdd yours →

  1. oho kokie gražūs. labai puiku, kad nekepti, mat man truputį gaila braškes kepti, kai tokios gardžios. atrodo it kokie vitaminai išgaruotų ar ką, todėl su šviežiom uogom norisi nekeptų desertų.

  2. Išbandykit, merginos, tikrai patiks 😉

    Jūrate, čia universalus receptukas, ką turiu tą dedu 🙂 Žiemą mes daromės vanilinį varškės kremą su įvairių želė kubeliais. Vasarą galima bet kokias uogas naudoti: avietes, mėlynes, vyšnias. Sausainius irgi galiam keisti: paprastais, avižiniais, migdoliniais. Desertas vis tas pats, o skonis vis kitoks.

    Rusvaplauke, skanu ir keptos braškės, bet tik ne pirmosios, tokios gražios ir sultingos. Rankos nekyla kažką kepto gaminti. Nors ką aš čia šneku, vieną patiekaliuką gaminsiu kur jos formą praras, bet ten nesaldus

  3. Žavumėlis! Receptas, kuris tinka ir tokioms kaip aš -beorkaininkėms:)
    Gera, „ūkinis“ pastebėjimas kaip su maistine plėvele iškrapštyti tokį pyragą iš formos – man visad tai būna iššūkis:))
    nekantrauju išbandyti, ačiū!

  4. Šis receptas tinka ne tik neturinčioms orkaitėms, bet ir toms, kurios turi, bet labai kaistančias 🙂 kai tokie karščiai, pas mane įjungus namie orkaitę, virtuvėj pasiekiama beveik 40 laipsnių temperatūra. Seniai joje ką ir kepiau, reiks turbūt kokį ankstyvą rytą jungti.
    Man irgi patinka rasti patarimų kaip ką atlikti lengviau, greičiau, tai dabar ir aš stengsiuosi pasidalyti ką žinau, kaip pati darau. Tikiuosi ir kitiems tai pravers, nes tokių pyragų krapštymas dažnai būna labai sudėtingas, o dar kai netyčia kas nutrupa ir nuotaika susigadina

  5. Labai graziai atrodo, o skonis manau dar geresnis. Tik zelatina pataciau mirkyti piene, o sokolada galima turbut panaudoti ir balta, turetu buti idomu 🙂 o siaip as ta deserciuka panaudosiu kaip krema savo tortui tik be pagrindo 🙂 labai skanu desertai su varske 🙂 prasome daugiau tokiu genialiu recepciuku 🙂

  6. Prajuokinot su „genialiu receptuku“ 😀 Čia toks šlept tept receptas, kuris visada pavyksta ir padaromas iš to ką randi namuose. Aš viską visada iš akies pilu, dabar stengiausi pamatuoti, užsirašyti. Baltas šokoladas irgi tinka, nors man labiausiai dera su mėlynėmis. Dar labai skanu balto šokolado įmaišyti į pačią varškės masę. Jeigu turėsiu laiko, ryt gaminsiu dar vieną panašų desertą, mokslų baigimo proga.
    Želatinos niekada piene nebrinkinu arba vandenyje arba grietinėlėje.

  7. išbandyta!
    labai gardus, lengvas, vasariškas .) na – kas be ko, juk uogos šviežutėlės. tiesa, man norėjosi daugiau saldumo varškės masėje (nors cukraus truputėlį daugiau, nei parašyta, bėriau), bet, kaip ir sakai – nuo uogų priklauso.
    labai patiko netgi močiutei, kuri šiaip saldumynų menkai tevalgo – esą, dietinasi.. išreklamavau pusei giminės kaip greitai pagaminamą ir maždaug sveiką saldumyną.

  8. Smagu, kad patiko, nors kitaip ir negalėjo būti 🙂 O cukraus aš visada pilu iš akies, vis paragaudama varškės masę. Kartais tikrai jo reikia daugiau, kartais atrodo jog ir be jo saldu (čia taip pasirodė naudojant mėlynių ir bananų derinį).

  9. As irgi jau baisiausiai reklamuoju si BLOGa, nes esu susizavejusi siu receptu paprastumu ir gardumu. Taciau labiausiai man ispudi paliko varskes kukuliai su braskemis. Dariau vos ne savaite kiekviena vakara, nes niekaip negalejome atsivalgyti … 🙂 Dabar laukiu vel kokiu kitu uogu, kad isprausti i viduri – ir vel valgysime savaite 🙂 Atrodo taip paprasta … 🙂

  10. Ačiū už reklamą 😉
    Kartais net pačiai keista, kad patys paprasčiausi receptai sulaukia didžiausio pasisekimo 🙂 mes visą preitą savaitę valgėm varškės kukulius su braškėmis ir jau net nežinau ar būna skaniau su kitomis uogomis. Išbandžiau su mėlynėmis (dėjau kelias, visai nieko), slyvas (man per rūgštu), vyšnios (irgi labai skanu), bet vistiek skaniausia su braškėmis

  11. Tikrai ne 🙂 čia tinginio desertas, mes dažnai pasidarom kai reikia greitai ir skaniai. Viską darau virtuviniam kombaine, tada išvis super greita būta. Sėkmės 😉

  12. Super gavosi, draugas dar dabar alpsta:) tik želatinos dėjau šakštu mažiau, man baisu buvosi, kad guminis gausis. Ir į šokoladą turbūt pieno ar grietinėlės reikėjo:)

  13. Gerda, Gaby, džiugu, kad pavyko ir patiko 🙂 Į šokoladą tikrai galima sviesto, grietinėlės ar pieno įpilti, bet jeigu neturi, plonai padengus šokolado sluoksniu, puikiai pjaustosi.

    Diana, į želatiną aš daug vandens nepilu, gal dvigubai tiek vandens negu želatinos. Skystokas tirkai neturėjo būti, čia labai tvirtai viskas turėjo pjaustytis. Supylus želatiną, masė stingsta akimirksniu

  14. 🙂 net mano visiškai negaminanti kolegė kas antrą dieną pradėjo šitą torčiuką daryti. Sesė gimtadieniui užsiprašė trigubos porcijos:D Kažkas nerealaus:)

    1. Kuo didesnės uogos ir kuo jų daugiau į vidų dedama, tuo kremo mažiau reikia. Nuotraukoje pateikti daryti mažose duonos kepimo formelėse, tikslių jų matmenų nežinau, bet kažkur didelio sprindžio ilgio ir pusė tiek pločio

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*