Triušieną laba mėgstame, todėl labai apsidžiaugėm, kai iš ManoTriušis gautas triušis buvo šviežias, didelis ir užteko net trims patiekalams. Vienas iš gamintų – padažas naminiams makaronams. Nors knygoje šis patiekalas įvardinamas kaip karštas užkandis, bet mes jį gaminame kaip pagrindinį patiekalą – ir sotu, ir labai skanu. Gamindama makaronus pirmą kartą panaudojau manų miltus ir likau sužavėta gautu rezultatu.
Makaronams:
400 g miltų (pusę įprastų miltų, keičiau kietagrūdžių kviečių manų miltais)
3 dideli kiaušiniai;
1 a.š. druskos.
Miltus sumaišyti su druska, supilti paplaktus kiaušinius ir tešlą išminkyti. Išminkytą uždengti ir palikti 15-20 minučių pastovėti. Tešlą plonai iškočioti ir formuoti norimos formos makaronus. Virti pasūdytame vandenyje.
Padažui:
300 g triušienos;
70 g šoninės;
1 didelis pomidoras;
300 g daržovių (saliero stiebelių, morkų, svogūnų);
200 ml sauso balto vyno;
200 ml sultinio;
150 g parmezano sūrio;
2 lauro lapai;
2 šakelės rozmarino;
50 ml aliejaus;
15 g sviesto;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
Petražolių lapelių.
Morkas, salierų stiebelius ir svogūnus susmulkinti. Keptuvėje ištirpinti aliejų su sviestu, apkepti susmulkintą šoninę, tada subert kubeliais pjaustytą triušieną, apkepti, kol pradės rusti, sudėti daržoves, dar kelias minutes maišant apkepti, tada supilti vyną, sultinį, sudėti supjaustytą pomidorą, rozmariną, lauro lapus ir užvirti. Užvirus ugnį sumažinti ir kaitinti apie 70-90 minučių, kol padažas sutirštės, o mėsa bus minkšta. Jeigu reikia pagardinti druska, pipirais. Kai padažas bus paruoštas, sudėti išvirtus makaronus, sūrį, išmaišyti, sudėti į pašildytas lėkštes ir pabarstyti petražolių lapeliais.
Šaltinis: adaptuota pagal “Europe’s master chefs”
Dievulėliau, ir tu tuos makaronus kievieną rankomis sukai? Šaunuolė!
Labai sudomino manų miltai – kur jų galima gauti? Kiek žinau, Lietuvoje jų nėra.
Vilma, sukau kiekvieną, ir nepasirodė labai sunku, vistiek kol padažas ruošiamas, laiko yra užtektinai ir su makaronais pasiterlioti.
Manų miltų Kaune yra pirkti, aš juos dar pavasarį duonai buvau pirkus, bet kažkaip nepastebėjau skirtumo kai prieš tai naudodavau maltas manų kruopas.
O Kaune kokioje specializuotoje parduotuveje?
Taip, senamiestyje ya viena, tiksliai pavadinimo neatsimenu, bet jeigu labai reikia, galėčiau surasti. Jie prekiauja visokiais įdomesniais produktais ir jeigu ko nerandii, visada galima užsisakyti.
Gal galėtum adresą parašyti? Kai būsim Kaune, bandysim užsukti. Savaitgaliais jie dirba?
Likau sužavėta makaronais! Įdomu, koks skonis…
Skonis visai neprimena pagamintų iš paprastų miltų ar pirktinių. Šie ir daug standesni, puikiai išlaiko formą, tik jau reikia labai plonai iškočioti
Kokie dailūs makaronai! Aš pati dar ne karto nebandžiau triušio gaminti. Kažkodėl atrodo sudėtinga 🙂
Viktorija, ačiū. Makaronai mums irgi labai patiko, visai negaila sugaišto laiko jiems gaminant.
O iš triušio visai nesudėtinga gaminti, tik kiek kitaip. Visada atrodo sudėtinga, kol nepabandai, svabiausia pirmam kartui pasirinkti tinkamą receptą, kad patiktų skonis. Mano vyras triušieną prisimindavo kaip sprangią ir kietą, bet kai pirmą kartą pagaminau su garstyčių padažu grietinėlės padaže, labai greit pakeitė nuomonę ir noriai ją valgo. Ir šitaip paruošta triušiena tiesiog tirpsta burnoje, net mažoji noriai valgo
makaronai superiniai..kai iš tikrųjų mėgsti gaminti, tam laiko negaila..;) aš triušienos ir kažkaip nesiryžtu pirkti ir gaminti, bet manau, kad tikrai išauš tam diena..;) ar triušieną visada reikia taip ilgai apdoroti?
Triušienos nugarinės medalionus galima paprasčiausi keptuvėje tik pakepti su prieskoniais ar įvyniojus į šoninę, tikrai ilgai neužtrunki, o mėsa būna skani. Su šlaunelėm sunkiau, jos kietesnės, užtat ir užtrunki ilgiau ir jau pilamas vynas ar kitas rūgšties turintis produktas, bet galima ne tik troškinti, bet ir kepti orkaitėje su medumi, citrinomis.