Morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata

Ruduo – man pats gražiausias ir pats įtempčiausias metų laikas. Nėra kada nė atsisėst, pasimėgauti arbatos puodeliu, nepastebiu, kad ir vėl lyja, tik lekiu ir lekiu. Taip ir receptų nemaža prisikaupė, gaila, kad daug kam laiko ir pritrūko nufotografuoti arba nuotraukos nėra tokios gražios kaip norėčiau, bet negaliu nepasidalinti šiais receptais.

Ši švelnaus skonio fritata labai mėgstama vakarienei, daržovės gali būti keičiamos, pagal norus ir galimybes.

1

2 š. aliejaus;

1/2 puodelio tarkuotos cukinijos;

1/2 puodelio tarkuotos morkos;

1/2 puodelio tarkuoto pastarnoko;

pluoštelis plačialapių petražolių, smulkiai supaustytų;

3 dideli kiaušiniai,

1/3 puodeliai tarkuoto fermentinio sūrio;

1 š. miltų.

Įkaitintame aliejuje apkepti tarkuotas morkas, cukinijas ir pastarnokus, kol suminkštės (apie 4-5 minutes). Atvėsinti. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su tarkuotu sūriu, apkeptomis daržovėmis, miltais ir petražolėmis. Masę supilti į sviestu ar aliejumi pateptą kepimo formą ir kepti 180¬∞C įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių. Iškepusią išimti, kelias minutes plaukt, kol pravės ir supjaustyti gabaliukais.

Šaltinis: www.taste.com.au

2

Kad tikrai skanu įrodo ir nekantriosios dukrytės rankelė nepasitenkinusi tik vienu gabaliuku ir įsibrovusi į fotosesiją

3

34 comments on “Morkų, cukinijų ir pastarnokų fritataAdd yours →

  1. Pastarnokų labai savotiškas skonis, bet man labai patinka, ypač kepti orkaitėje kartu su morkomis. Čia jie irgi savo pikantiškumo priduoda ir kas keisčiausia, valgant tikrai nesijaučia, kad čia nėra jokių prieskonių

  2. Pagaliau prisijung,au apz,iureti nauju namu!!! Labai jaukus!!! Ir receptai tikrai idomus ir nuostabios nuotraukos. O sita frittata bus tikrai isbandyta, as dar labai megstu su brokoliais. Sekmes!!

  3. Oi kaip skaniai atrodo – ryt jei spėsiu – kepsiu vakarienei 🙂
    Pastarnokus aš irgi labai mėgstu, tik šiais metais maži užaugo. O pirkti tai jų nelabai kur rasi.

  4. Vat būtent, kad pastarnokų neįmanoma niekur nuspirkti…O gal galima juos kuo nors kitu pakeisti? 🙂

  5. Jolita, ačiū. Su brokoliais aš irgi labai mėgstu, bet jau jų sezonas praėjo ir atsivalgėm.

    Pastarnokai tikrai retoki, galima rasti tik ūkininkų turgeliuose. Galima jų čia ir nedėti, įdėti dar daugiau morkų, cukinijų.

  6. O tuos pastarnokus kokiais svogūnais galima pakeist ? cukinijos irgi neturiu , bet turim nežmoniškai daug moliūgo …
    Šiandien pietums jau pyragas su kalakutiena užsakytas , bet rytdienai reikės šitą kept 🙂

  7. Pastarnokų prieš gerą mėnesį pirkau rimi. Didelė krūva šalia kitų daržovių stūksojo. Bet kaip staigiai atsirado, taip staigiai ir išnyko…

  8. Praeivi, moliūgas vietoj cukinijos manau tiks, nors jau pati ruošiuosi tokį variantą išbandyti, kai savąjį dičkį prapjausiu. Galima įdėti ir svogūno, skoniui neturėtų pakenkti 🙂

    Vilma, aš nė vienam prekybos centre pastarnokų nemačius pirkti. Gal nepaklausi prekė?

  9. Yra idaugau receptų su moliūgais: sausainiai, pyragas, virtinukai, manau jie irgi sulauks nemažai dėmesio. O mano didysis moliūgas dar nepjautas, tai greit vėl pasipils nauji receptai su moliūgas

  10. Kepiau ir as, nes turejau gera gabala cukinijos. Vietoj pastarnoku idejau saliero saknies. Labai skanu ir greitai pagaminama.

  11. oi… kaip skaniai gavosi, paruošiau savaitgalio pusryčiams, kai buvo gausu svečių, tai girdėjau labai daug aikčiojančių balsų 🙂

    Tik kai iškepė labai išsigandau, nes visai nepanašu gavosi į tavąją nuotrauką. Šiek tiek pakeičiau: dėjau dvi porcijas morkų ir vieną pomidorų. Mano nė vienas patiekalas neapsieina be žolelių mišinio ir gausybės krapų. O pateikiau puoštą lydytu sūreliu su kiviais. mmmmm 🙂

    Labai gaila, kad nespėjau nufotografuoti, bet kai kitą kartą gaminsiu pasistengsiu greičiau.

    lauksiu panašių receptų 🙂

  12. Smagu, kad patiko. Tavasis ir neturėjo adrodyti toks kaip mano 😉 Visų pirma, dėl mažosios visose tokiose apkepėliuose daržovės labai smulkiai tarkuojamos, žolelių dedama mažia ir labai jau smulkiai supjaustytų, nes kitaip viskas yra išrankiojama ir valgoma tik morkos ar brokoliai 🙂

    Panašaus tipo apkepėlis yra su ryžiais ir cukinijom
    http://forellesreceptai.lt/cukiniju-ir-ryziu-apkepas

    Ten irgi tik pradinis variantas pateiktas, o priedai jau pagal savo skonį ar turimus produktus: kumpis, brokoliai, morkos, žirneliais ir t.t.

  13. Išbandyta šįvakar vakarienei. Pastarnokų neturėjau, tad vietoje jų įmečiau paprikos. Net mano vyras, kuris anksčiau per patrankos šūvį tokius patiekalus apeidavo, valgė su malonumu. 🙂 Kepsiu dažnai.
    Ačiū už receptą!

  14. Į sveikatą, Vilma. Mums irgi buvo malonus atradimas, kepam irgi dažnai, nes visiems patinka, tik daržoves keičiam vis kitomis. Vyrui su kumpiu, paprika atskirą iškepu, o pačios vegetariškas valgom.

  15. Biškį ne į temą pasisakysiu… Mano vyrui labai patiko jogos mokytojo juokais pasakyta frazė „bet kokį vegetarišką patiekalą labai pagardina gabalėlis mėsos“. 😀 Tai jis visada kai valgo mano daržovinius patiekalus sako, kad skanu, bet su mėsa būtų dar skaniau. Arba pasiklausia ar pagal receptą čia tikrai neturėjo būti kumpio. 😀

    1. Atrodo mūsų vyrai panašūs 🙂 jeigu tik patiekalas vegetariškas, maniškis visada pasako: – skanu, bet su mėsa būtų dar skaniau. Arba nueina ir jos įsipjausto 😀

  16. tik gavau proga, tai vėl puoliau gamint iš šito puslapio. man tai šitas patiekalas be proto skanus buvo, o vat mano vyrai visai išbrokijo 🙁 jau seniai tiek daug ir skanaus patiekalo valgiau 😀

  17. Vyrai sunkiai ką įvertina, maniškis irgi tokius peikia, net neragauja, juk šitiek nežinomų, keistais pavadinimų daržovių. Gerai, kad nors mažoji dar nesugadinta ir įvertina mamos triūsą

Komentuoti: Elvyra Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*