Mėlynių pyragas su riešutų plutele

Jeigu šeštadienį uogavote, sekmadienį nusipelnėte skanaus pyrago. Drėgna, apelsinų skonio tešla ir ant gaivių mėlynių užkeptas traškus karamelinis riešutų viršus. Tikrai nekasdieniškas pyragas, o skanus išlieka net pora dienų.

IMG_0583 - Copy

2 kiaušiniai,

½ puodelio cukraus,

90 ml tirpinto sviesto arba aliejaus,

90 ml apelsinų sulčių (tinka ir iš pakelio),

1 puodelis + 2 v.š. miltų,

2 a.š. kepimo miltelių,

Paviršiui:

2-3 puodeliai mėlynių,

60-70 g kapotų graikinių riešutų (tinka ir karijų riešutai ar kiti jūsų mėgstami),

50 ml Demerara cukraus,

2 a.š. malto cinamono,

50 g sviesto.

IMG_0608

Kiaušinius plakite su cukrumi kol gausite purią kreminę masę. Plakant plona srovele supilkite aliejų, apelsinų sultis. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišykite (turite gauti grietinės tirštumo tešlą). Supilkite tešlą į kepimui paruoštą indą.

Paviršiui smulkintus riešutus, cukrų ir gabalėliais supjaustytą sviestą patrinkite tarp pirštų, kol gausite drėgnus trupinius. Pusę jų pabarstykite ant tešlos, sudėkite mėlynes, tada likusius trupinius.

Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.

Šaltinis: tešla pagal G.Greifensten. 1 Batter-50 Cakes, paviršiaus idėja iš Lengvi receptai III

IMG_0628

0 comments on “Mėlynių pyragas su riešutų pluteleAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*