Meksikietiški kepti ledai

Jau kelios savaitės kaip šaldiklyje laukė paruošti kepimui ledui. Kodėl? Bijojau įkaitusio aliejaus ir ledo reakcijos, jau vieną atvejį turėjau, kai liepsna buvo iki lubų, o aš likau su apdegusiomis blakstienomis. Šįkart viskas buvo kitaip – likau su blakstienomis ir skaniai pasmaližavus, matyt dėl tinkamos aliejaus temperatūros. O desertas fantastiškas -šalti vaniliniai ledai su traškia cinamonine kukurūzų plutele, aplieti medumi…

Vanilinių ledų;

½ puodeliai smulkintų nesaldintų kukurūzų dribsnių;

¾ puodelio cukraus;

1 a.š. cinamono;

¾ puodelio medaus;

Aliejaus kepimui.

Kukurūzų dribsnius, cukrų ir cinamoną sumaišyti. Su ledų šaukštu išskobti ledų rutuliukus, apvolioti gerai juos dribsniuose ir įdėti į šaldymo kamerą, kad gerai sušaltų. Įkaitinti aliejų iki 1760 laipsnių temperatūros, atsargiai su šaukštu įleisti ledų rutuliuką ir kepti ne ilgiau kaip vieną minutę. Nuvarvinti riebalus ir patiekti užpylus medumi.

Šaltinis: apvalkalo receptas paimtas iš „Taste of home“ june&jule

26 comments on “Meksikietiški kepti ledaiAdd yours →

  1. Aš jau ilgai svajoju išbandyt keptus ledus.. bet vis bijau, kad nesigaus… Bet taviškiai ledai tikrai nuostabiai atrodo, manau greitu metu tikrai ir aš kepsiu:)

  2. Žinau tą jausmą, kai nori, bet bijau. Pati ilgai tam ruošiausi, paskui kelais savaites paruoštus ledus laikiau. Labiausiai bijojau, kad bus ugnis, bet pasiskaitinėjau, jog reikia 350 F temperatūroje kepti ir pabandžiau, aišku vos ne su skafandru, dėl visa pikta 😀 Dabar jau būsiu drąsesnė, nes skonis tikrai labai geras, išbandyk ir tu

    1. Pasižiūrėk prekybos centrų indų, įrankių skyriuose. Patys paprasčiausi apie dvidešimt lt kainuoja, jie elektroniniai, matavimo antgalis metalinis, todėl patogu bet kur įmerkt.Aš pirkus pigų, bet jau pora metų kaip nauduojuosi ir dar nepavedė. Tokie termometrai labai praverčia gaminant karameles, saldainius ir mėsai patikrint ar vidus iškepė

  3. indre, tikrai ne aukštasis pilotažas, yra ir sunkesnių gaminių 🙂

    Odeta, žinau, kad restoranuose tokie ledai būna, bet kažkodėl internete ir knygose jie visur priskiriami prie meksikos virtuvės

  4. Sveiki,
    susigundziau padaryti ir… dar tokio fiasko nesu patyres 🙂
    Apvalkalas is karto nusilupo ir ledai pradejo tirpti aliejuje…

    P. S. Bet siaip visai skanus gavosi traskuciai :))))

    P. S. 2. O i kukuruzus su cukrumi ir cinamonu nieko ideti daugiau nereikia??? :-/

  5. Albertai, labai liūda girdėt. Tai kas, kad gavai skanių traškučių, bet taip neturėjo būti 🙁 Į kukurūzus dedamas tik cinamonas ir cukrus, pastarasis kepant ir sulipina viską besilydydamas. Bet kai kur radau, jog ir kiaušinyje volioja, paskui į dribsnius, vėl į kiaušinį ir vėl į dribsnius, bet man atrodė, jog gali per daug kiaušinis jaustis. Iš apvalkalo galėo iškristi, jeigu buvo prastai aplipinta, reikėjo tikrai tvirtai apspausti, aliejaus temperatūra buvo aukštesnė, o gal įdėta jau pradėję tirpti. Dar vienas etapas, man rodos geriausia įleisti rutuliukus su kokiu kiaurasamčiu ir visą laiką praliakyti jame, juk ten sekundžių reikalas, tada nelakstys tas rutuliukas po visą puodą.

    Edita, kur čia dribsnių neįmanoma rasti? Man rodos visur jų pilna

  6. gali būti,nevisada is pirmo karto gaunasi. bandysiu dar, tik kitą kartą jau voliosiu dribsniuose, po to kiaušinyje ir vėl dribsniuose 🙂

  7. Ir ilgiau pašaldykit, kad ir parą. Tada atsargiai kepkite po vieną rutuliuką ir jį neįmeskit į puodą, o įleiskite pvz., kiaurasamtyje. Čia jau iš patirties patarimai 😉

    1. Aš pirmą kartą labai ilgai šaldžau, kol išdrįsau pasigaminti, tai matyt labai gerai sušąlo ir netęžo kepdami. O ir dabar nusipirkus ledų pasidarau tokių ruošinių, kai užsimanau, pora išsikepu, kiti toliau šąla ir laukia savo dienos.

Komentuoti: edita Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*