Medaus ir jogurto keksiukai

Tikri meduoliukai. Kvapnūs ir minkštučiai, puikiai tiks ir Kalėdoms. Avižiniai dribsniais kepdami „ištirpsta“ ir tik praturtina skonį.

225 g miltų (naudojau “Karališkus“);

1 a.š. kepimo miltelių;

½ a.š. kepimo sodos;

Žiupselis druskos;

½ a.š. meduolių prieskonių mišinio;

50 g greito paruošimo avižinių dribsnių;

50 g šviesaus muskovado cukraus;

50 g sviesto;

225 g graikiško jogurto;

120 ml pieno;

1 kiaušinis;

4 v.š. skysto medaus (sustingusį pakaitinti, kad suskystėtų);

Dribsnių pabarstymui.

Miltus išmaišyti su druska, kepimo milteliais, soda bei avižiniais dribsniais. Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Jogurtą, pieną, medų, kiaušinį ir cukrų išplakti iki vientisos konsistencijos. Supilti miltų mišinį ir išmaišyti (nepermaišyti, nes sunkiau iškils). Tešlą sukrėsti į dvylika paruoštų kepimo formelių, pabarstyti avižiniais dribsniais ir kepti įkaitintoje iki 200 C temperatūroje 17-20 minučių.

Šaltinis: “The best 100 cakes“, 2000

12 comments on “Medaus ir jogurto keksiukaiAdd yours →

    1. Pirma išbandykit, vėliau dėkokit, gal dar nepatiks ar nepavyks 🙂 Nors šiaip labai lengvai pagaminami ir tikrai skanūs. Pirmą kepdama net sviesto pamiršau įdėt, bet vistiek pavyko, tik kiek sausesni ir sunkiau išsiėmė ir popierinių formelių

    1. Bandykit, bet be pieno, kad konsistencija būtų panaši. Graikiško jogurtą kai svėriau, tai buvo apie 1 puodelį (237 ml), dar pusė puodelio pieno, tai manau 1,5 puodelio paprasto jogurto reiktų. Jeigu bandysite, parašykite kaip pavyko.

  1. Forelle, sakyk, o gal jie tokie truputį panašūs į parduotuvinius tokius, kur meduoliai minkšti? Būna šokoladinių, būna šviesių, dažniausiai cukraus pudra apibarstyti… Na, gal supratai, apie ką aš čia 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*