Martabak manis – saldūs indonezietiški blynai

Kelionių organizatorius Travel Planet metė iššūkį maisto tinklaraštininkams ir pasiūlė kvapais ir skoniais nukeliauti į Aziją ar Lotynų Ameriką. Tad aš keliauju į Indoneziją ir vaišinu jų blynais. Saldūs dėl šokolado  ir kondensuoto pieno įdaro, nuostabiai minkšti ir purūs visiškai neprimena mūsiškų blynų, net patiekimas visiškai kitoks – supjaustyti gabaliukais jie primena pyragą. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Gaila, kad nepavyko gražiai nufotografuoti jų skylučių ir perteiktų jų purumo.

IMG_2572

250 g miltų,

4 g sausų arba 12 g šviežių mielių,

150 g cukraus,

200 ml kokosų pieno,

170 ml šilto vandens,

2 kiaušiniai,

½ a.š. sodos,

Sviesto kepimui.

Įdarui:

Sviesto,

Saldinto kondensuoto pieno,

Cukraus,

Šokolado,

Smulkintų kepintų riešutų.

IMG_2581

Kokosų pieną sumaišykite su vandeniu, sudėkite mieles ir palikite 20 minučių pastovėti.

Cukrų išmaišykite su miltais. Įmuškite kiaušinius ir pradėkite maišyti vis pildami mielių ir pieno mišinį. Dalį supylus, gerai išplakite, kad neliktų tešloje gumuliukų, tada supilkite likusį skystį ir išmaišykite. Suberkite sodą ir viską gerai išplakę uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltai pastovėti 30 minučių.

Įkaitinkite keptuvę, joje ištirpinkite nedidelį gabalėlį sviesto, įpilkite tešlos, kad būtų apie 5-7 ml storio sluoksnis ir ant nedidelės ugnies kepkite. Kai pasirodys skylutės, t.y., blynas bus pusiau iškepęs,

IMG_2553

apibarstykite cukrumi ir uždengus dangčiu kepkite kol paviršius išdžius (nuotraukoje beveik iškepęs).

IMG_2556

Išėmus į lėkštę, patepkite jį sviestu, pašlakstykite kondensuotu pienu, pabarstykite trupintu šokoladu ir riešutais. Perlenkite pusiau. Kai truputį atvės, o šokoladas išsileis, supjaustykite gabalėliais.

Šaltinis: gaminta pagal šį receptą

IMG_2599

4 comments on “Martabak manis – saldūs indonezietiški blynaiAdd yours →

  1. Labai skanūs ir įdomūs blynai, kepiau jau 2 kartus ir manau kepsiu dar nekart. Pažiūrėjus į kitus receptus internete, papildomai pridėjau sūrio, tiko puikiai, skonių kontrastas 🙂
    Tik abu kartus susidūriau su bėda – nesusidaro tos ,,poros“ :/ pirmą kartą neturėjau sodos, dėjau kepimo miltelius, tad maniau, jog dėl to. Bet antrą kartą, jau su soda – lygiai tas pats. Keli dideli burbulai vidury blyno ir viskas. Kame bėda? Perplakta/nepakankamai išplakta tešla (sudėjus sodą plaktuvą stengiaus naudot saikingai)? Spec. kepimo režimas? Iš anksto dėkoju už patarimus 😉

    1. Kiek teko panašių kepinių kepti, visur skylutes sudarydavo kažkokia kildinimo medžiaga (mielės, soda) ir būdavo kepama ne iškart dedant į įkaitintą orkaitę, bet į šaltą. Pabandykit ir blynus kepti ant silpnos ugnies, vos vos pakaitintuose riebaluose. Pirmą kartą kai kepiau įprastus mielinius blymus, net nespėjau sureaguoti, kaip blynas apdegė ir jokių skylučių nebuvo, bet kai kepiau ant silpnos ugnies, viskas pavyko. Aišku, norėtųsi didesnių skylių, bet reikia atsižvelgt, kad mūsiški produktai skiriasi nuo tolimų šalių produktų. Tiek miltų glitimas, tiek jų rupumas ir pan.

Komentuoti: Violeta Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*