Kodėl kai tik nori pasigaminti kažką greitai, visada pirma mintis būna: – Makaronai? Belieka tik vis kitokį padažą paruošti ir nepraėjus nė pusvalandžiui galima valgyti. Šįkart makaronai su žalios spalvos daržovėmis grietinėlės padaže. Beje, teigiama, jog žalios spalvos daržovės spartina medžiagų apykaitą.
200 g makaronų;
1 v.š. alyvuogių aliejaus;
2 v.š. smulkintų šviežių petražolių;
2 v.š. šviežiai tarkuoto kietojo sūrio (pvz., “Džiugo”);
1 nedidelė brokolio galva;
2 cukinijos;
150 g šparaginių žirnių;
150 g žirnelių;
25 g sviesto;
50 ml sultinio;
100 ml grietinėlės;
Druskos, muškato riešuto ir pipirų pagal skonį.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Šparaginius žirnius, griežinėliais pjaustytas cukinijas, žiedynėliais išskirstytus bokolius išvirti garuose. Žirnelius pora minučių pavirti sūdytame vandenyje.
Įkaitinti aliejų keptuvėje, suberti daržoves, supilti sultinį ir pora minučių pakaitinti. Supilti grietinėlę, leisti padažui užvirti ir nukelti nuo ugnies. Pagardinti juodaisiais pipirais, muškato riešutu bei druska.
Į lėkštes išdėlioti makaronus, pabarstyti petražolėmis, užpilti daržovių padažo, pabarstyti tarkuotu sūriu.
Šaltinis: pagal “Quick&Easy”, 2002
Pas tave tokios mažos cukinijos….O kur gi iš mamos sodo, dydžiulės?
Aš neleidžiu joms užaugt 😉 skinu kas kelias dienas, nemėgstu didelių, nulupi, sėklas išimi ir nieko nelieka. Su mažomis mažiau vargo ir skaniau
Šitas receptas nuostabus, o kaip rekomenduoju mestelti kelis ančiuvius ir šiek tiek česnako, jei netrukdys planams ! 😀 mano mėgstamiausia makaronai :))