Visą savaitę galvojau, kaip šeštadienį kepsiuos lavašą su sūriais ir galėsiu neskubėdama pasimėgaudama valgyti. Bet kur tau… Bebaigiant kept iškvietė į darbą, tai teko per penkiolika minučių ir susiruošt, ir nufotografuot, ir suvalgyti. Bet tikrai buvo skanu ir reikės vėl kada kartot, tikintis, kad šį kartą jau nieks nesutrukdys.
400 g lavašo;
250 g fetos sūrio;
250 g tarkuoto mozarelos sūrio;
1 kiaušinis;
50 g ištirpinto sviesto;
Pluoštelis petražolių;
Maltų juodųjų pipirų.
Fetos sūrį sutrinti su šakute, kartu su kiaušiniu. Suberti tarkuotą mozarelą, pagardinti pipirais, smulkintais petražolių lapeliais ir viską išmaišyti.
Kepimo indą patepti sviestu. Iškloti lavašo sluoksniu, jį patepti sviestu ir vėl uždėti lavašo sluoksnį. Paskleisti pusę paruošto sūrio mišinio, uždengti lavašu. Sudėti likusį sūrių įdarą, uždengti lavašu, kurį patepti sviestu. Kepti 200 C temperatūroje 20 minučių.
Šaltinis: Syrian Foodie in London
Kaip skaniai atrodo :))
o koks čia lavašas? tie kur dideli būna pirkti sulankstyti?
O taip, tikrai skanu. Galima net su kitokiais sūriais išbandyti 😉
Lavašas didelis, sulankstytas, jį pagal formą susipjausčiau ir naudojau
Aš ir norėjau paklausti koks čia lavašas 🙂 bet jau mane aplenkė 🙂 aš kažkodėl įsivaizduoju kad cebata duonoj turėtų skanu irgi visa tai.. bet čia pamąstymui.
Aš naudoju šį lavašą: http://www.kilikija.com/foto/lavasas-lt.gif
Su čiabata būtų kaip sumuštinis, o su lavašu gaunasi kaip nesaldus pyragas, nes lavašas kepant tampa traškus