Kumpio ir alyvuogių pyragas

Šiuo pyragu mane vaišino LostAngels, kai pas ją buvau svečiuose. Nors alyvuogių nemėgstu, šiame pyrage jos labai dera ir nesijaučia jų specifinio skonio. Galima naudoti ir žalias ir juodas alyvuoges, šįkart naudojau juodas, nes¬†visų nesunaudojau virdama sriubą ir daug gražiau atrodo.

100 g aliejaus;
100 g alaus arba balto vyno;
4 kiaušiniai;
250g miltų;
15g kepimo miltelių;
150 g alyvuogių;
150 g fermentinio sūrio sutarkuoto per burokine tarka;
150 g kumpio; (įdėjau tikrai daugiau)

Įkaitinti orkaitę iki 1800C. Paruošti kepimo formą.

Aliejų, kiaušinius ir alų išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti (turi gautis tiršta tešla). Į tešlą suberti tarkuotą sūrį, griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir smulkiai supjaustytą kumpį. Gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą ir keti 30-40 min. Atšaldyti orkaitėje.

0 comments on “Kumpio ir alyvuogių pyragasAdd yours →

  1. Tikrai daugiau 🙂 Parašiau prie recepto, kad daugiau dėjau. Neturiu svarstyklių, tai kai pripjausčiau… Gerai, kad visko nesudėjau 😀 Bet skaniau su daugiau kumpio

  2. heh, kaip tik skaiciau kramtydama kumpio pyraga, tiesa, manishkio teshla gaminama is sviesto ir miltu (ir pakepama atskirai, po to sudedama kumpis suris alyvuoges ir uzpilama pieno+kiausiniu plakiniu), o suri naudoju ne fermentini o Feta, pjaustau kubeliais (: niamniam

    reiks ir man gal kadanors kulinarini irasha i bloga idet, kai turesiu grazia pyrago nuotrauka

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*