Dievinantiems klevų sirupą – naujas receptas – sirupo sviestas, puikiai tinkantis pagardinti neriebaluose keptus blynelius, vaflius, užsitepti ant skrebučio ir panašiai. Gamyba nesudėtinga, ypač jeigu turi termometrą, o jeigu ne, teks pastovėti prie puodo stebint, kad nepradėtų sirupas svilti.
Dar radau, kad panašiai galima pasiruošti ir klevų sirupo užtepą, tik pakaitinus sviestas nebededamas, o plakama sirupo masė, kol sutirštėja. Reikės kažkada išbandyti ir tokį variantą.
120 g šalto sviesto, supjaustyto nedideliais kubeliais,
¾ puodelio klevų sirupo,
Žiupsnelis druskos.
Klevų sirupą supilti į nedidelį puodą ir kaitinti ant nedidelės ugnies nemaišant, kol sirupas pasieks 110-112 °C temperatūrą, tai užtruks apie 6-8 minutes. Puodą nukelkite nuo ugnies, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite sviestą ir maišykite, kol sviestas ištirps. Perpilkite sirupo ir sviesto mišinį į metalinį pašaldytą indą ir plakite su mikseriu apie 5-10 minučių, kol masė atvės, sutirštės, įgaus kreminę konsistenciją. Jeigu plaksite plastmasiniame dubenyje, galima paplakus vis įkišti kelioms minutėms į šaldytuvą, kad pravėstų ir toliau plakite.
Šaltinis: Fine cooking, No 70
klevų sirupą dievinu, bet užsiimti maišyti jį su sviestu – kam? jei jau būtinai norisi per pusryčius suvartoti savaitės kalorijų normą, ant blyno sėkmingai galima užsidėti gabalėlį sviesto ir sirupo užsipilti.
Labai logiškas Jūsų klausimas. Jeigu tai būtų tik sviestas sumaišytas su klevų sirupu, tai tikrai nėra jokios esmės, bet šiuo atveju gausite visiškai kitą skonį. Kadangi sirupas kaitinamas virš 110 C temperatūros, jis karamelizuojasi. Galima pakaitinus ilgiau tą masę išplakti ir gauti vėl kitokį saldų užtepą.
Savaitės kalorijų normos tikrai negausite, daugiau bus kalorijų iškepus blynus riebaluose, negu ant sausoje keptuvėje keptų blynų uždėjus gabalėlį sviesto 😉
Ir dar pridursiu, kad visi mes gaminame tai, ką mėgstame. Aš labai mėgstu sviestą, pamatytumėte kiek užsitepu, tai išsigąstumėt, kartais jo tiesiog užsinoriu užtepto ant duonos. Mėgstu įvairius sviestus su žolėlėmis, prieskoniai, šio receptą pamačius iškart supratau, kad noriu ir šio paragauti. Va ir dabar valgau jį storai užsitepus ant skrudintos duonos. Kalorijų neskaičiuoju.