Kynvos salotos

Beveik prieš
metus, skaitinėdama blogus radau salotų receptą su quinoa, man labai patiko
pats vaizdas, tai pasidomėjau kas čia per daiktas ir su kuo valgomas. Paskui
pradėjau ieškoti kur galima ir Lietuvoj įsigyti, radau Vilniuje, bet vis būdavo
nepakeliui, o visai neseniai pasirodė ir Kaune. Parduotuvėse būna pavadinta
kinva ar kynva, nors lietuviškai bolivinė balanda
.

Kinvos;
druskos;
maltų juodųjų
pipirų;
alyvuogių
aliejaus,
citrinos sulčių;
trinto česnako;
pomidorų,
agurkų;
svogūno;
petražolių.

Kinvą gerai
išplauname, užpilame vandeniu (1 dalis kinvos, 2 dalys vandens), užverdame,
tada sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame apie 12-15 min. Išjungę paliekame
atvėsti.

Pomidorus,
agurkus, svogūną, petražoles susmulkiname ir sudedame į kruopas. Paruošiame
užpilą iš trupučio aliejaus ir citrinos sulčių. Įberiame juodųjų pipirų, trintą
česnaką ir gerai išmaišome. Užpilame ant salotų. Pasūdome. Prieš tiekiant palaikyti 2 valandas
šaldytuve.


22 comments on “Kynvos salotosAdd yours →

  1. bolivine balanda? ((: hahaha. kur cia radai?

    pazystama brite sako kad tos kruopos angliskai tariasi kynoa.. o siaip nezinojau kad jau Lietuva pasieke tokios egzotiskos kruopos. o Bulgur jau yra?

    siaip "cia" jas daug kas valgo kaip karshta garnyra prie maisto, vietoj ryziu, Svedijoj sitos kruopos gana paplitusios ir pigesnes uz pvz grikius (kad grikiai dvigubai brangesni uz ryzius tai cia jau kita istorija).

  2. Kad vadinasi bolivine balanda, radau kalbininkų puslapyje, pagal lotynišką ir anglišką pavadinimus. Kynva pavadinimas irgi nei šioks nei toks, bet toks užklijuotas ant pakelio.
    Kaip naudoti tai daug radau, pati šias salotas valgiau su kepta mėsa, tikrai labai tiko ir vis kažkas naujo.
    O bulgur niekur dar neradau.Gal dar nėra?

  3. na, Bulgur tai kaip suprantu, kažkaip specifiškai paruošti kviečiai, irgi panašu į ryžius (:
    Šiaip Švedijoj tai belekiek visokių keistų kruopų, žirnių ir pupų, kadangi daug imigrantų iš arabiškų ir afrikietiškų šalių, tai parduotuvės taikosi prie jų. Visai įdomu (:

  4. Bulgur kiek supratau džiovinti grūsti kviečiai. Irgi norėčiau nusipirkt, išbandyt. Gal dar kur rasiu. Mane Lietuvoj tas ir nervina, kad nieko tu čia negausi arba jau pasirodo, tai kaina kosminė

    Redagavo Forelle 2008-06-12 13:28

  5. Xm… Reiks pabandyt. Nes nesenai kuskusas buvo priimtas i raciona, kaip ivairiai ir greitai pagaminamas garnyras ar priedas. Patinka visi tokie keisti (vietiniu supratimu) dalykai.

  6. Begalinis ačiū už receptą. Lauksiu daugiau, ypač karštų patiekalų. Quinoa labai sveikas reikalas, bet mano virtuvėje dar didelė naujiena, prieš porą savaičių ieškojau receptų. Paimprovizavau su cukinijomis, pomidorais, bet trūko dar kažko. Užskaičiau kaip nevykusį eksperimentą 🙂

  7. Pirkti rasi čia
    "Sveikatos dovanos" Dujotekio g.26a (Pilaitė netoli "Girstučio")

    Aš receptų irgi radau nemažai, salotas dariau improvizuotai, nes daug kur mačiau sudėta kas patinka, va paprika būtų irgi tikus. Buvau pirmiau padarius be svogūno, tai kažkaip per švelnu buvo, jis pataisė visą reikalą. O su cukinijom ir pomidorais, matyt irgi per daug švelnus skonis, reikėjo dar kažkokio ryškesnio akcento.

  8. pamiršau pasakyt maksimoj buvo didelės gražios paprikos per pusę kainos.. kažkokia akcija. bent mūsų rajone. tai prisipirkom ir darėm įdarytas paprikas 😉 čia komentarą paskaičius prisiminiau..

  9. Teisingai sakai, buvo per svelnu. Tad imeciau dar cesnako ir uzsilikusios curry pastos. Ir vis tiek kazko truko. Gal norejosi dregnesnio patiekalo, o gavosi kiek sausokas

  10. Dujotekio g.26a – tai cia kaip suprantu Kaune. o kur Vilniuje galima isigyti tu keistuju kruopu? kazkaip suintrigavo:)

  11. beje Kaune sveiku ir idomiu produktu galima nusipirkti ne tik dujotiekio gatveje bet ir akropolyje priesais maximos kasas kur yra sveiku produktu skyrelis ten yra ir kynvos ir ivairiu prieskoniu jai pwz kaip asafetida…ir seip visokiu nauju ideju ir spalvu pietums:)

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*