Kepti mėsos puodeliai

Net nežinau kaip šį patiekalą pavadinti. Kažkada internete klaidžiodama pamačiau ir užsirašiau į savo juodraštuką, ir laukė jis daugiau nei metus, nes formelės tinkamos neturėjau. Originaliame recepte vieni puodeliai buvo pripildyti tuno, kiti – ryžių. Aš padariau pagal save ir visi buvo labai sužavėti, teko kepimą pakartoti J Šiaip manau, galima dėti kokius norima produktus, pvz., įpjaustyti dešros, užbarstyti sūriu ir kepti. Man atrodo iš kiaušinį įmušus turėtų įdomesni pusryčiai gautis.

Skrudinimui naudojamos forminės duonos (naudojau Toste klasikinę duoną);

maltos mėsos;

morkos;

svogūno;

cukinijos;

aliejaus kepimui,

sviesto formelėms patepti;

100 g grietinės;

100 g tarkuoto fermentinio sūrio;

2 kiaušiniai;

druskos;

maltų juodųjų pipirų;

prieskonių mėsai.

Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas (supjaustyti kuo smulkiau). Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Sudėti cukinijas ir patroškinti dar 4 – 5 min. Sudėti pakeptą su prieskoniais maltą mėsą.

Nuo duonos riekelių, nupjaustyti pluteles ir su kočėlu iškočioti, kad taptų plonos. Dėti į išteptas sviestu keksiukų kepimo formeles, su šaukšteliu vis paspaudžiant, sudėti maltą mėsą su daržovėmis ir užpilti paruoštu užpilu iš plaktų kiaušinių, grietinės, tarkuoto sūrio, druskos ir prieskonių.

Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

7 comments on “Kepti mėsos puodeliaiAdd yours →

  1. aš taip žiūrėjau visą blogą.. ir visos foto tokios gražios.. tu jas pati darai? ar iš kurnors įmeti..?

  2. Pati darau, man labai patinka fotografuoti. Ne visos nutoraukos labai kokybiškos išeina, ypač kai valgis pagamintas, visi laukia, o aš dar bandau nufotkint 🙂 Šitam bloge dedu tik savo išbandytus receptus, o rezultatą galima pamatyti nuotraukose.

    Redagavo Forelle 2007-03-19 16:03

  3. ištiesų gaila..kad negalima užuost..ir kad kai įsijungiu puslapį, iš ten, kur dedasi CD neišlenda porcija paragavimui..

    plia..kada ateis tokie laikai..kai technologijos bus tiek pažengusios..

  4. Jau šitie kad skanūs gavosi… Vien dėl jų keksiukų formeles nusipirkau. Tik naudojau batona ir vietoj faršo – k/r šoninę.
    Ačiū už receptą.

  5. Vakar isbandziau sita geri 🙂 Skanumas neispasakytas! Jie labai skanus ir atsale ir puikiai tinka per vakarelius, kaip uzkandis 🙂 Draugai tiesiog cunamio greiciu viska nuslave 🙂 Aciu uz puikia ideja 🙂

Komentuoti: Ginte Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*