Paukštienos kepenėlių recepti visur kartojasi: su brendžiu, su grietinėle, su šonine, o šis su kariu iškart patraukė akį, nes karį labai mėgstame. Paštetas tikrai gavosi skanus, gal kiek liesesnis nei gamintas iki šiol, aštrokas. Jam galima naudoti tiek vištų, tik kalakuto kepenelės. Prieš tai jas galima pamirkyti piene.
80 g sviesto;
1 smulkiai pjaustytas svogūnas;
1 smulkinta česnako skiltelė;
350-400 g vištos arba kalakuto kepenėlių;
2 a.š. kario miltelių;
150 ml vištienos sultinio;
2 kietai virti kiaušiniai;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
Žiupsnelis kajeno pipirų.
50 g sviesto ištirpinti keptuvėje. Sudėti smulkintus svogūnus, česnaką ir minutę pakepti, sudėti smulkiau supjaustytas kepenėles ir vis pamaišant kepti 5 minutes. Suberti kario miltelius ir maišant pakepti 1 minutę. Supilti sultinį, įberti druską ir dar apie 5 minutes pakepti.
Iškeptas kepenėles kartu su supjaustyts kiaušiniais sutrinti smulkintuvu, pagardinti pagal skonį pipirais, išdėlioti į indelius ir užlieti likusiu ištirpintu sviestu. Atšaldyti.
Tirpinant sviestą užpylimui , galima ir jį pagardinti žiupsneliu kario.
Šaltinis: “Recipes for hebs&spices”, 1992
nu sita tai butinai pabandysiu .
Išbandyk, labai greit ir lengvai paruošiama.
O. Kaip gerai, sekmadienį, į 10 vištų pirkau iš ūkininkų, tai liko visos kepenėles, galvojau ką čia padaryti, ar kepti paprastai ar paštetą 🙂 tai dabar pasidarysiu paštetą.. tik aštraus nenoriu 🙁 mažinsiu prieskonių.
Nedėk kajeno ir gal kiek mažiau kario, jeigu nesinori aštriai. Nors ir karių skirtingų esama, kiti visai neaštrūs
Sveika, gal žinai, kiek maždaug laiko šis paštetas gali stovėti šaldytuve ir nesugesti? Atrodo nepaprastai skanu ir paprasta!
Be kiaušinio, manau, ilgiau stovės, nei su jais pagamintas. Su kiaušiniais laikyčiau iki trijų dienų
atrodo labai gardžiai,norėtųsi išbandyti. gal mano klausimas kvailokas, bet aš kaip pradedanti namų šeimininkė dar sunkiai gaudausi visuose tuose reikaluose :), su kuo sutrinti viska, smulkintuvas, tai tas pats kas blenderis? ar galima ir mėsmale sumalti? ačiū labai
Taip, smulkintuvas, tas pats kas blenderis. Malant nebus tokios vientisos konsistencijos