Keksiukai su šokolado gabaliukais

Neseniai nusipirkau knygą „Chocolate“ (J.Bellefontaine), tai šiandien jau išbandžiau vieną iš pateiktų receptų. Kadangi neturėjau reikiamo kiekio šokolado gabaliukų (chocolate chips), tai pusė keksiukų kepiau su šokoladu, o kitus – su džiovintų papajų gabaliukais.


100 g margarino arba sviesto (kambario temperatūros);

225 g cukraus (dėjau apie 170 g, ir saldumo pakako);

2 dideli kiaušiniai;

150 ml natūralaus jogurto;

5 š. pieno;

275 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

175 g šokolado gabaliukų (arba kokių nors džiovintų vaisių).

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti jogurtą, pieną ir gerai išplakti.

Kepimo miltelius išmaišyti su sijotais miltais. Supilti į mišinį ir gerai išmaišyti. Sudėti šokolado gabaliukus (vaisius) ir atsargiai išmaišyti. Dėti šaukštu į paruoštas kepimo formeles ir kepti įkaitintoje iki 190 0C orkaitėje apie 25 min.¬†Iškepusius išimti ir leisti ataušti.

23 comments on “Keksiukai su šokolado gabaliukaisAdd yours →

  1. Tų niekas nenurungs 😀 Bet šitie ne tokie riebūs, lengvi. Man labiau patiko su džiovintom papajom, nei su šokoladu.

  2. Pagal struktūrą nuotraukoje, atrodo, kad burnoje tirpstantys turi būti… niam! 🙂

    O tie anie, nepralenkiamieji, tai su Nutella? 😉

  3. Taip, neprilygstamieji yra su Nutella 🙂 o šitie tikrai yra tirpstantys burnoje, purūs. Jau tik trys beliko, su pienu labai skaniai baigiam doroti.

    Jeigu į šituos įdėsime Nutellos, tai vėl kitoks skonis bus.

  4. Aha, labai keista strukt8ra, atrodo tokie vientisi vientisi ir be burbuliukų jokių oro.

    O ar negalima vietoj chocolate chips naudoti tiesiog kapoto šokolado?

  5. Galima naudoti ir skaldytus šokolado gabaliukus, jokio skirtumo. O struktūra tokia visą laiką būna, jeigu kepant naudojama pienas, jogurtas ar pan., kai daug skysčio būna. O jeigu skystą masė sudaro kiaušiniai su sviestu (tada jo irgi daug daugiau dedama), tai ir oro burbuliukai matosi

  6. Ne šitų keksiukų fanas esi, o su Nutella 🙂 Šitų net neragavai. Lauk kito gimtadienio ir vėl kalną iškepsiu 😉

  7. Iškepiau labai gražius,skanius ir sočius keksiukus.Labai ačių už šį puikų receptą.Šį kartą nepatingėjau persijoti net 405D miltus:)

  8. klausimas visai ne i tema, o kepant keksiukus reikia tas popierines formeles deti i stabilia forma keksiuku, ar tiesiog popierines sudet ant skardos? kazkaip susigincijom su mama ir nebezinom kaip kept 🙂

  9. Popierines formeles reikai dėti į keksiukų formą, jeigu neturite formos, tada galima dėti po kelis keksiukų popieriukus ir krėsti į juos tešlą, taip išlaikoma forma ir neleidžiama keksiukas išsiplėsti

  10. nelabai megstu sokoladinius saldainius, kai anyta prideda lauktuviu, mandagiai padekoju,sakau aciu pasilykit sau, smalizaukit, bet vis tiek juos parsivezu ir paslepiu kur nors toliau;), sikart sudejau visus i siuos keksiukus, dieviskas skonis, daugiau niekada niekada nemeginsiu saldainiu atsisakyti:))))

    1. Jeigu jau nepakilo, tai nieko ir nepadarysi. Galimos klaidos: neįkaitinta orkaitė, neįdėta puriklių arba jie seni ir neveikia, permaišyta tešla

  11. o man ipylus jogurto ir pieno neiskilo ir gavosi gana kieti. Todel sekanti karta kepiau su kefyru, i kuri nupurkiau soda. Gavosi fantastiskai purus, iskile ir be galo skanus

    1. Pienas nėra būtinas, nebent naudojamas labai tirštas jogurtas, pvz., graikiškas. Jeigu jogurtas liesas, tai dažniausiai pridedama želatinų, krakmolo, dėl to irgi kepinys gali nepavykti. Jogurtą tikrai galima keisti kefyru, pasukomis, aš dažnai įvairių keksiukų receptuose pieną keičiu jogurtu, nes man kitaip nepakankamai iškyla ir nebūna puru

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*