Minkštas, sviestinis, saldžiarūgštis keksas su agrastais.
125 g minkšto sviesto,
125 g cukraus,
2 kiaušiniai,
75 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. maltų migdolų,
Nuo ½ apelsino nutarkuota žievelė,
150 g agrastų,
50 g smulkintų migdolų.
Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Plakdami po vieną įleiskite kiaušinius. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Atsargiai išmaišykite. Įmaišykite agrastus. Tešlą sukrėskite į paruoštą kekso kepimo formą, pabarstykite smulkintais migdolais ir kepkite 180 °C temperatūroje 50-55 minutes.
Šaltinis: S.Wheeler. Sweet success, 1992
Ooo, kaip skaniai atrodo! Kažkaip retai ką nors kepu su agrastais, vis nerandu gero recepto. Pernai keksiukus kepiau – tai buvo tokie hmmm… nelabai. Matau, kad reikės šį keksą išmėginti ir agrastus reabilituoti:)
Nedaug čia agrastų, daugiau keksas, pagardinas agrastais. Jeigu norisi tikrai agrastiško pyrago rekomenduoju šį
http://www.forellesreceptai.lt/agrastu-ir-migdolu-pyragas