Keksas su agrastais

Minkštas, sviestinis, saldžiarūgštis keksas su agrastais.

IMG_0876

125 g minkšto sviesto,

125 g cukraus,

2 kiaušiniai,

75 g miltų,

1 a.š. kepimo miltelių,

3 v.š. maltų migdolų,

Nuo ½ apelsino nutarkuota žievelė,

150 g agrastų,

50 g smulkintų migdolų.

IMG_0823

Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Plakdami po vieną įleiskite kiaušinius. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Atsargiai išmaišykite. Įmaišykite agrastus. Tešlą sukrėskite į paruoštą kekso kepimo formą, pabarstykite smulkintais migdolais ir kepkite 180 °C temperatūroje 50-55 minutes.

Šaltinis: S.Wheeler. Sweet success, 1992

IMG_0864

2 comments on “Keksas su agrastaisAdd yours →

  1. Ooo, kaip skaniai atrodo! Kažkaip retai ką nors kepu su agrastais, vis nerandu gero recepto. Pernai keksiukus kepiau – tai buvo tokie hmmm… nelabai. Matau, kad reikės šį keksą išmėginti ir agrastus reabilituoti:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*