Juodojo šokolado brownies

Brownies:

100 g juodojo šokolado,

90 g sviesto,

1 v.š. kavos espresso, užplikytos šaukštu verdančio vandens,

100 g cukraus,

2 kiaušiniai,

75 g miltų,

1/4 a.š. druskos,

1/2 st. kapotų graikinių riešutų,

Kremui:

250 g mūsų švelniosios varškės, liesos,

100 g minkšto sviesto,

100 g sutirštinto pieno su cukrumi,

vanilinis cukrus,

cinamonas,

tarkuotas šokoladas,

Glazūrai:

170 g juodojo šokolado,

2 v.š. sviesto,

120 ml grietinėlės,

2 a.š. tirpios kavos

Įkaitinti orkaitę iki 180 C., paruošti formą 20 x 30 cm.

Ištirpinti šokoladą, sviestą, kartu įmaišyti ir kavą. Truputį ataušinti, įmaišyti cukrų ir vanilinį cukrų. Įmušti po vieną kiaušinius, įberti miltus ir riešutus. Išmaišyti, kepti 22-25 min. Penkias minutes aušinti formoje, po to – ant grotelių.

Varškę išplakti su sviestu ir pienu. Pridėti priedus. Kremu patepti brownies iš viršaus ir laikyti šaldytuve min. 1 val. Glajui viską ištirpinti ant garų. Išmaišyti. Truputį atvėsinti ir išlyginti ant brownies. Ataušinti šaldytuve min. 3 val. po to galima supjaustyti pyragaičiais. O galima padaryti tortą.

Šaltinis: Glazee


4 comments on “Juodojo šokolado browniesAdd yours →

  1. Vakar kepiau šiuos pyragaičius.Skonis puikus, pyragėliai labai sotūs ir saldūs, daug nesuvalgysi(puikus desertas svečiams:).Tačiau norėčiau pasidalinti nesekmėmis, gal kas galėtų ir paaiškinti kodėl taip nutiko.Brownies man kepant beveik nepakilo(gal reikėtų įdėti kepimo miltelių?), o glazūra niekaip nestingsta(pakankamai tiršta, nors visą naktį laikyta šaldytuve)Ačiū už receptuką, namiškiai sužavėti:)

  2. Brownie tešla daroma tokia, kad jie nebūna labai purūs ir iškilę, jie tokie sunkesni. O jeigu glazūra nestingo, kitą kartą pabandyk mažiau grietinėlės ir daugiau sviesto. Aš kartais iš vis grietinėlės nededu, tik sviesto (aišku daugiau, ne 2 šaukštus), tada daug greičiau sukietėja

Komentuoti: Anonimas Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*