Jogurtiniai blynai

Šie išsipūtę, minkštučiai blynai – dukrytės mėgstamiausi. Tik niekaip nepavykdavo nufotografuot, kai šalia stovi, laukia, kada iškeps ir¬† galės valgyti.

jogurtiniai blynai

2 maži indeliai natūralaus jogurto „Dobilas“;
3/4 puodelio miltų;
2 kiaušiniai
2 š. cukraus;
1/2 a.š. vanilinio cukraus;
1/2 a.š. sodos;
žiupsnelis druskos;
2-3 š. aliejaus arba tirpinto sviesto.

Sumaišyti miltus, cukrų, druską ir sodą. Kitame inde išplakti jogurtą su kiaušiniais. Palaipsniui maišant supilti miltų mišinį. Gerai išmaišius, palikti 10-15 minučių pastovėti. Įpilti aliejų ar sviestą, išmaišyti, dėti po šaukštą į įkaitintą keptuvę, kai pasirods burbuliukai, gražiai su mentele apversti ir dar minutę pakepti. Kepti ant labai nedidelės ugnies.

jogurtiniai blynai2

77 comments on “Jogurtiniai blynaiAdd yours →

  1. Atrodo nepadoriai skaniai! 😉 Aš vis įsivaizduoju, kad tavo dukrytė tokia mažytė mažytė (vis dar tokia kaip iš nuotraukų), o laikas pasirodo bėga… :))) Net nustebau kai parašei, kad ji stovi šalia ir net blynus valgo. Matosi iš kieno gomurį paveldėjo… 🙂

  2. Atgalinis pranešimas: Blogorama #578
  3. Ačiū už komplimentus blynams, išbandykite ir pačios.
    allegra, čia jie jau šalti ir fotografuoti, ką tik iškpę dar labiau būna išsipūtę.
    Vilma, dukrytei jau 14 mėnesiukų, valgo ji blynus, įvairius virtinukus, kukuliukus, gerai, kad skoniai sutampa, jau dabar už tėtį daugiau visko valgius 😀

  4. Forelle, smagu, kad jau turi kompaniją! Anksčiau pasiskųsdavai, kad be Tavęs daugiau niekas vieno ar kito patiekalo nevalgo, o dabar dalintis teks… 😉

  5. Vilma, labai džiaugiuosi, kad pagaliau turiu valgytoją, o dabar laukiu kada padės ir virtuvėje suktis. Kol kas visi įėjimai į virtuvę baigiasi ko nors sudaužymu, makaronų,kruopų paskleidimu ant žemės.
    Medėja, aliejus tam ir pilamas į tešlą, kad nereikėtų kepti jame. Tik reikai gerai įkaitusios keptuvės ir kepti ant nedidelės ugnies.

  6. blynai nerealiai skanūs… nesu skanesnių valgiusi. Bet va mano mažoji pripažįsta tik lietinius… išsikepiau ir suvalgėm dviese su tįtuku 🙂 Nieko prieš, jei aš į savo blogą įmesiu receptą? (žinoma, su nuoroda į originalą). pradedanti esu blogerė…
    Beje, man jie taip neiškilo, bet skanumas tai liko…

  7. O kiek jau išbandžiusių 🙂
    Eligija, prašau, gali įdėti ir į savo blogą. Gal bloga soda buvo, kad neiškilo? Aš dabar kažkokios lenkiškos nusipirkau nedidelį pakelį, tai super veikia ir nėra to pašalinio skonio, jeigu padaugini. Man labai patiko

  8. Na turbūt bloga soda. Tik dabar pagalvojau, kad ji irgi turi galiojimo laiką 🙂 mažai aš jos naudoju, todėl stovi jau ilgai pas mane. Reiks tos lenkiškos paieškoti ir dar kartą iškepti.

  9. Norėtųsi žinoti, kiek ten gramų tuose jogurto indeliuose (Italijoj „Dobilo“ tikrai nerasiu, o vietinių būna įvairių kiekių). Taip pat kas per puodelis miltams? Pas mane pačią puodeliai tai puslitriniai, tai bijau, kad kiekiai gali neatitikti. 🙂 Ir ačiū už parašymą apie tuos nubrauktus šaukštus. Paprastai rašantysis žino, o skaitytojai gali padaryt visai kitaip. Nes vėlgi, jei šaukštais, tai aš pati su kaupais dedu.

  10. 1 indelis 125 g. Aš tik pabrėžiau,kad natūralų imtų, nes visi kiti tik būna „natūralaus skonio“ pasmus, ne kartą nusivyliau, kaiidedi kažkąkepdama ir nepavyksta,kur tau pavyks, jeigu želatinos privaryta.
    Visuose receptuose kur nurodyta produktai šaukštais, šaukšteliais,puodeliais imama nubraukti, kad lygiai lygiai. Kitais atvejais būna parašyta,kad „sukaupu“.
    O puodelis standartiškai imamas 237-240 ml ir visur kur sutiksite „cup ar „puodelis“, tai turės omeny tokio dydžio. Būna matavimo indaijau sugraduoti puodeliais, labai patogu naudoti

  11. Sitie blynai paneige mano nuomone apie blynus: iki siol nekenciau ju kepti, nes riebalai aplink tyshka, blynai daug aliejaus prigeria ir daug kaloriju turi 🙂 Sie tikrai isties liuksiski: labai skanus, riebalu uztenka vieno sauksto vienai porcijai, o ir iskepus nereikia plaut virtuves grindu ir sveist visu aplinkiniu pavirsiu 🙂 Labai aciu uz recepta, sugriovusi stereotipus 😀

  12. Prašom, smagu, kad patiko ir pakeitė požiūrį į blynus. Aš blynus labai mėgstu, bet tik ne tuos, kurie persigėrę riebalais, tokių ir vaikui neduočiau, o šie tikrai labai tinka skaniems pusryčiams

  13. ir as isbandysiu si recepta, nes labai megstu blynus, bet kepti skaniu nemoku. tikrai tikiu, kad su jogurtu jie skanesni nei su kefyru, paciai teko viena karta kepant varskes apkepa vietoj kefyro (uzmirsau nusipirkti) ideti naturalaus jogurto (turejau saldytuve), skonis buvo daug geresnis 🙂

  14. blyneliai nuostabus. Pabandziau ir vaikui ir vyrui patiko. Nors vyras sake kad jam biskvita primena 😀 su jogurtu labai skaniai susivalge. Dar bandem is uogienes ir grietines padaziuka padaryti irgi labai tinka 🙂

  15. Įtariu reikės atskirą skiltį mažylės mėgstamiausiems receptams daryti 😀 ji tikrai išranki ir žino kas skaniausia 🙂 paskutinį kartą jogurto neturėjau ir iškepiau blynus su kefyru – teko pačiai iš valgyti, numetė tik atsikandus
    Blynus valgyti galima su kuo širdis geidžia: šviežių/šaldytų uogų padažu, klevų/datulių sirupu, grietine su uogiene, apkeptais vaisiais. Nuotruakoje matyti saldžiarūgštis kivių padažas. Kai iš vandens ir cukraus išverdi sirupą, sudedi kubeliais pjaustytus kivius, dar pora minučių paverdi ir užpili ant blynų. Tinki ir kiti vaisiai, bet su kiviais įdomesnis skonis

  16. 🙁 viską dariau tiksliai pagal receptą, o gavosi kažkokie mediniai. Tikrai skonis biskvitą priminė, bet nebuvo nei purūs, nei skanūs…

  17. Arba neiškilo, nes soda buvo bloga, arba jogurtas. Kokį naudojai? Jeigu jis su tištiklaiis, želatinom, tai rezultato gero nelauk

  18. Jogurtas – Dobilas, soda – rausvoj dėžutėj, tokia tradicinė, mano mama kepa vien su kefyru be jokių kėliklių ir tai geriau iškyla 🙁

  19. Net nežinau tada kur bėda :S gal kepime? reikia kepti ant silpnos ugnies, įdėjus tešlos, po minutės apversti. Dar blyno paviršius turi būti neapdžiūvęs, jog matytųsi kad iškepęs, bet būtų skysta tešla. Apvertus su mentele švelnai paspaudi, o tada jau tik stebi kaip kyla.
    Kepant aliejuje tikrai be jokių kėliklių blynai išsipučia.

  20. Kepuosi blynus ir laižausi pirštus. Laaaabai skanūs. Minkšti, purūs. Beje, ačiū už kadaise čia rastą morkų blynų receptą. Pirmąkart gyvenime su blynais iš morkų pavyko susitarti. Taigi, tiek tiek, tiek šie bus gan dažnokai kepami. 😉

  21. Nuo vaikystės prisimenu su siaubu tuos savaitgalius, kai namie pusryčius gamindavo tėtis – mat gaudavome arba blynelių, arba manų košės. Nuo to laiko kartodavau, kad nekenčiu miltinių blynų. Bet šitie blyneliai – kažkas nuostabaus! Jei prieš 20 metų juos būtų mokėjęs kepti tėtis…

  22. Dviems suaugusiems – taip, nors užtektų ir pusantros porcijos, iš trijų indelių jogurto. Vaikui ir suaugusiam, užtenka ir nurodyto kiekio

  23. O jeigu naudojamas ne Dobilas jogurtas, kiek gramu yra tame indelyje? ar saukstais gal galit prasyti norma.. Is anksto aciu..

  24. Patys skaniausi blynai, kokius teko kepti :), netgi mano mažoji gurmanė su malonumu valgė! Ačiū už tokį puikų receptą 😉

  25. noreciau suzinoti ar galima situos blynus kepti su aliejum nes neturiu tefal keptuves. o jeigu kepsi su aliejum tai gali riebalu prisigert

  26. Kodėl būtinai tefal? Aš irgi jos neturiu, bet sėkmingai kepu visus blynus be aliejaus. Galima prieš pirmą kepimą truputį keptuvę juo patepti, šiaip tai tešloje riebalų yra ir nelimpa, tik reikia gerai įkaitinti. Aišku, galima kepti ir aliejuje

  27. bet matai as karta valgiau amerikietisku tai buvo laibai daug riebalu prisigere. tikiuosi sitie blynai daug geresni kepti ir aliejuje. aciu

  28. Nieko tokio, visiems pasitaiko 😉 Pabandysi ir sužinosi ar prisigeria labai reibalų ar ne, bet gal pradžioj ir be jų pabandyk? Nežinau kokia keptuvė, bet aš seniau ir labai prastoje be riebalų kepdavau

  29. labai skanūs gavosi bet kepiau su aliejum(bet i tesla aliejaus nedejau) na riebalu daug neprisigere paskui jau kepiau su labai mazai aliejaus.skaniausi valgyti blynai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*