Įvairių miltų duonelė (kepta duonkepėje)

Skani, sveika duonelė traškia plautele ir minkštu vidumi, be jokių riebalų, kiaušinių, tik miltai, vanduo, mielės ir medus, todėl labai tinka užprogramuoti, kad iškeptų anksti ryte, kaip tik Jūsų pusryčiams.

Picture 3391

1 ½ puodelio šilto vandens;

3 v.š. medaus; (galite pamažinti, jeigu nemėgstat, kad jaustųsi šioks toks saldumas)

1 ½ a.š. druskos;

2 puodeliai pirmos rūšies kvietinių miltų;

1 puodelis rupių kvietinių miltų;

¾ puodelio rupių ruginių miltų;

¾ puodelio kukurūzų miltų;

2 ¾ a.š. sausų mielių;

Sudėti produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Nustatyti programą „Normal“. Išeiga apie 1 kg kepaliukas.

Šaltinis: http://allrecipes.com

Picture 3379

10 comments on “Įvairių miltų duonelė (kepta duonkepėje)Add yours →

  1. Žinai, aš vis pasklaidau duonos receptus, paskaitinėju, pasvajoju apie duonkepę ir… atidedu svajones kitiems laikams. Kažkodėl bijau, kad panaudosiu porą sykių ir nusibos 🙂 Papasakok, kokią turi, ar dažnai naudoji ir šiaip, ar vertas dėmesio pirkinys 🙂 Mintys apie šiltą duonelę rytais neduoda ramybės…

  2. Turiu Clatronic firmos, nes tuo metu kai pirkau, tokia tik ir tebuvo, rinkausi tik pagal talpą. O šiandien užėjau į parduotuvę, tai gal dešimt skirtingų pridėta, yra iš ko pasirinkti. Naudoju ją etapais. Kartais kasdieną kepu vis kažką naujo, paskui žiūrėk mėnesį net neišsitraukiu. Man labiausiai patinka tešlos ruošimo funkcija, ypač vaiką turint, tai tik supili produktus ir ateini kai supypsi o tada tik suformuoji bandeles ir į po pusvalandžio į orkaitę

  3. Visas duonas galima ruošti rankomis, duonkepė tinkama neturintiems laiko 🙂
    Ruošimas kaip įprastų mielinių gaminių: šiltame vandenyje ištirpinamas medus, suberiamos mieles, išmaišius palaikoma 10-15 min kol suputos, suberiami sumaišyti miltai ir druska. Viskas išmaišoma ir išminkoma. Paliekama, šiltai apie valandą, kad pakiltų. Tada vėl paminkoma, formuojama duona, dedama į kepimo skardą, dar paliekama kad pakiltų ir kepama

  4. bandau kepti duonele, bet as neturiu gudriosios duonkepes 🙂 Kokio karstumo orkaiteje kepti ir kiek laiko?

  5. Aš visada į kepimo formą įtiesiu kepimo popieriaus ir nereikia niekuo tepti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje, po 15-20 min galima sumažinti iki 180 ir kepti apie valandą. Čia labai priklauso nuo orkaitės, nes vieni ir 220 laipsnių orkaitėje valandą kepa, o kitiems ir 180 laipsnių užtenka

  6. jeeeee !!!! kaip faina. Issikepiau duonele be duonkepes. Labai bijojau kad ji tiesiog sudzius orkaitej. Tai prisiskaiciau internete patarimu – idejau skarda su vandeniu kepant, isemus uzdejau dregna ranksluosteli kad suminkstetu plutele ir vuolia – skani minksta nesudziuvus duona!!!!

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*