Iš vištienos

Kadangi keptos vištienos jau esam atsivalgę, tai šiandien iš vištos dariau troškinį, kukuliukus iš krūtinėles ir viriau sriubą.

Vištienos troškinys su daržovėmis

Vištienos, išskyrus krūtinėlę;

svogūnas;

paprika;

morka;

prieskoniai (labiausiai patinka Santa Maria meksikietiški vištienos prieskoniai)

druska

aliejus kepimui.

Vištiena supjaustoma apie 2 cm dydžio gabalėliais, svogūnai susmulkinami. Pirmiausiai svogūnai apkepami aliejuje, tuomet sudedami vištienos gabaliukai, suberiami prieskoniai, pasūdoma ir troškinama vis pamaišant. Įpusėjus troškinti sudedama sutarkuota morka, gabalėliais supjaustyta paprika ir toliau troškinama. Jeigu trūksta skysčio, truputį įpilama verdančio vandens. Patiekti su virtomis bulvėmis.

P.S. į troškinį galima dėti bet kokias mėgstamas daržoves ir išgauti mėgstamą skonį. Skani troškinta vištiena ir be daržovių su daug prieskonių (pvz., čili).


Kukuliukai iš vištienos

Vištos krūtinėle;

svogūnas;

džiūvėsėliai arba batonas;

pienas;

prieskoniai;

druska;

morkos;

aliejus;

vanduo.

Vištienos krūtinėlę ir svogūną (galima ir smulkiai supjaustyti) sumalti, pagardinti mėgstamais prieskoniais, druska, įdėti piene išmirkyto batono ar džiūvėsėlių. Viską išmaišyti ir formuoti mažus kukuliukus, kuriuos apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti aliejuje. Apkeptus džiūvėsėlius dėti į puodą, kuriame yra sutarkuotos morkos, užpilti verdančiu vandeniu ir troškinti. Gale troškinimo, galima įdėti miltų, kad gautųsi tirščiau.

2 comments on “Iš vištienosAdd yours →

  1. labai geras receptas,pabandziau ir puikiai pavyko…paprasta,greitai paruosiama ir tikrai skanu,pameginsit-nenusivilsit. Aciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*