Imbierinis šokolado pyragas

Dar liepos mėnesį  Mineraliniai vandenys maisto blogeriams pasiūlė išbandyti vieną iš pasirinktų vynų. Buvo galima rinktis imbierinį vyną arba vieną iš „Banrock Station“ vynų. Pasirinkau pirmąjį dėl dviejų priežasčių: jau buvau jį ragavusi ir, kad galima plačiai pritaikyti kulinariniuose eksperimentuose, suteikiant patiekalams sodrų imbiero skonį.

„Stone’s Original Ginger Wine“ – tai imbierinis vynas iš Didžiosios Britanijos, kurio šaknys siekia net 1740 metus. Ši vyno gamybos receptas išliko nepakitęs iki šių dienų, o gaminamas jis iš aukščiausios rūšies razinų bei malto imbiero. Jį galima gerti vieną pakaitintą ar atšaldytą su ledukais, sako, jog populiariausias gėrimo būdas – maišyti su viskiu. Jis puikiai tinka gardinti sriubas, padažams ar net salotų užpilams ruošti, taip pat nepakartojamas ir saldžių patiekalų gamyboje (pudingams, ledams, pyragams).  Nors imbieriniai pyragai siejasi su žiemos šalčiais, bet puikiai tiks ir vėsiam bei lietingam vasaros vakarui. Pora šaukštų vyno pyragui išskirtinio imbiero skonio gal ir nesuteikia, bet iškepto pyrago sulaistymas vynu suteikia jam išskirtinį skonį bei drėgnumą.

110 g minkšto sviesto;

½ puodelio cukraus;

8-10 v.š. imbierinio vyno;

2 dideli kiaušiniai;

1 puodelis +2 v.š. miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

2 v.š. kakavos miltelių.

Papuošimui:

Šokolado,

Cukruoto imbiero.

Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios baltos masės. Įpilti 2 šaukštus vyno, išmaišyti, vieną po kito, vis išplakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kakavos milteliais bei kepimo milteliais. Sukrėsti į riebalais pateptą kepimo indą ir kepti įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje 25-30 minutes. Iškepus leisti pora minučių pravėsti, tada išimti iš indo. Visiškai atvėsusį sulaistyti likusiu vynu, aplieti tirpintu šokoladu, papuošti cukruoto imbiero gabaliukais.

Šaltinis: pagal Free American recipes

P.S. Daugiau receptų su šiuo vynu galima rasti čia.

3 comments on “Imbierinis šokolado pyragasAdd yours →

  1. Diletante, visiškai į meduolį nepanašu, nors jau man meduolių ypatingas bruožas – prieskoniai. Tad jeigu jų pridėtum, tada kažkiek ir primintų. O šiaip be laistymo ir šokoladinio glajaus – sausokas keksas.
    Jurgita, tikrai tiks ir bealkoholinis vynas, manau toks sulaistymas bet kokį sausesnį pyragą pagardintų. Tik nepatiko, jog kitą dieną jau dėgmės buvo išgaravus, likęs tik imbierų aromatas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*