Gruzdinti avokadai

Ką gaminat iš avokadų? Aš dažniausiai sunaudodavau salotoms arba suvalgydavau vienus, paskanintus citrinos sultimis, česnaku, pipirais ir druska. Šiandien išdrįsau išbandyti kažką naujo ir neįprasto – gruzdintus avokadus. Likau sužavėta: vidus kreminis, viršus traškus, skanūs tiek karšti, tiek ir pravėsę.

avok1

Aliejus gruzdinimui;

1/4¬† puodelio miltų;

2¬† išplakti kiaušiniai;

1 ¾¬† puodelio panko (japoniškų džiūvesėlių) (naudojau įprastus);

2¬† sunokę avokadai, nulupti ir supjaustyti juostelėmis;

druskos.

Avokadus apvolioti miltuose, nukračius jų perteklių merkti į kiaušinių plakinį, apvolioti džiūvesėliuose ir apie minutę ar mažiau pavirti aliejuje. Valgyti dar šiltus su druska.

Šaltinis: myrecipes.com

avok2

7 comments on “Gruzdinti avokadaiAdd yours →

  1. labai įdomi idėja – aš irgi valgydavau vis salotos ar užtepusi ant duonos.. ekstremaliausiu atveju gamindavau šokoladinį pudingą.

  2. Apie šokoladinį pudingą negirdėjus, tikrai jau ekstremalu. Kad tortų, pyragams pertepams naudoja, tai mačiau bet nesužavėjo, o čia pudingas. Yra pas tave receptas?

  3. ne, nėra – išnyko greičiau nei nufotografuotas, bet ir nebuvo labai fotogeniškas ,)
    man regisi, turėtų būti toks pats receptas kaip pertepimams. aš gaminau avokadas plius datulės (šviežios) plius kakava.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*