Grikių blynai

Kai lieka virtų grikių, galima išsikepti skanių grikių blynų.

1,5 stiklinės virtų grikių;

keli šaukštai miltų;

2 kiaušiniai;

0,5 stiklinės pieno (gali būti ir vanduo);

cukraus arba medaus pagal skonį;

aliejaus kepimui.

Viską sumaišyti ir kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

12 comments on “Grikių blynaiAdd yours →

  1. Forelle, o tau nebuvo tokios problemos, kad blynai labai byrėtų? Nes daug kas skundžiasi, jog grikių blynus baisiai sunku apversti…

  2. Tikrai tokios problemos nebuvo. Kai pilamas pienas, tuomet gaunasi skysta tešla ir blynai plonesni būna, bet su apvertimu problemos nebuvo. O kai maišoma be pieno, tuomet tešla būna tiršta ir verčiant koks kraštas nutrupa, bet aš nedidelius darau, tai gerai apsiverčia su mentele.

  3. Skanu, jeigu nemėgsti saldžiai, tai nededi cukraus/medaus, pili vandenį, įtarkuoji svogūno (gali būti pjaustytas, bet tada pakept reikėtų, nes žalias jausis), įberi druskos, pipirų, dar kokių mėgstamų prieskonių ir skanaus

  4. Aciu 😉 mmm… gavosi liuks pora suvalgiau, nenoriu daug valgyti, reikia palikti ir meskutei 🙂

  5. VIETOJ MEDAUS ĮDĖKITE DAKTARIŠKOS DEŠROS IR AŠTRI≈≤ PRIESKONI≈≤-LIUKS VYRUI LABAI PATIKO…PRIE ALAUS…
    DAR VIETOJ PIENO -REIKIA 2 ŠAUKŠTUS MAJONEZO…VISKAS

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*