Grietininis rabarbarų pyragas

Labai trapus, skanus, kartu ir saldus, bet ir rūgštus tikrai pavasariškas pyragas. Šįkart naudojau Muscovado cukrų, kuris suteikė ir tamsią spalvą ir vos juntamą karamelinį prieskonį. Nuotraukos skonio neatspindi, nes fotografuotą, vos pravėsęs ir greitai iškeliavo pas Margaritą 🙂

3-4 puodeliai smulkiai pjastytų rabarbarų;
2 š. paprastų miltų;
1 1/2 puodelio rudojo cukraus;
70 g minkšto sviesto;
2 dideli kiaušiniai;
1 puodelis grietinės;
1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
1 1/2 puodelio miltų;
1 puodelis rupių kvietinių miltų;
1 a.š sodos;
1 a.š cinamono;
1/2 a.š. druskos.

Viršui:
1/4 puodelio demerara cukraus;
1/2 a.š cinamono;
30g sviesto;
1/4 puodelio smulkintų graikiškų riešutų.

Rabarbarus sumaišyti su dviem šaukštais miltų. Rudąjį cukrų išsukti su sviestu iki purios vienalytės masės. Po vieną įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, tarkuotą apelsino žievelę, vaninės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, druską. Palaipsniui įmaišyti į kiaušinių ir sviesto plakinį. Supilti į sviestu pateptą formą, apibarstyti curkaus ir riešutų trupiniais ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Pyrago viršui cukrus, cinamonas ir sviestas patrinami tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmaišyti graikiškus riešutus.

Šaltinis: www.myrecipes.com/recipes

17 comments on “Grietininis rabarbarų pyragasAdd yours →

  1. išbandėme (tiesa, su pernykščiais rabarbarais – labai liūdnai jie iš šaldiklio žiūrėjo, kada jau tuoj tuoj šviežių bus). labai skanu, toks nesunkus ir gaivus (saldžiarūgštis juk vis dėlto) pyragas.

  2. O neišeitų rabarbarus kuo nors kitu pakeisti? Neturim mes jų, net nežinau iš kur jų gauti būtų galima, gal turgelyje…

  3. Turgelyje turėtum rasti, nors aš vakar jau mačiau.
    Tešla yra universali ir tiks su bet kuo, bet jeigu nori pajusti saldžiarūgštį skonį, tiktų rūgštūs obuoliais.

  4. Tikrai nuostabaus skonio pyragas, kepiau jau 2 kartus ir visi labai gyrė, net recepto paprašė 🙂 Labai ačiū už puikų receptą!

  5. Tokio skanaus rabarbaru pyrago dar niekuomet neteko valgyti. Isimylejau,tik siemet kiek velokai atradau. Per 6 dienas – 5 pyragai sprogo! Aciu uz recepta!

Komentuoti: Živilė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*