Geltonų slyvučių ir rozmarinų džemas

Gautas didžiausias maišas geltonų slyvučių, tapo priežastimi išbandyti ir pora įdomesnių receptų. Vienas iš jų, visai nedesertinis variantas – džemas su rozmarinais. Džemas nėra labai saldus, be to maloniai jaučiasi rozmarino gaidelė, todėl manau, jis puikiai tiktų prie mėsos patiekalų, man buvo skanu su varškės sūriu.

1 kg geltonųjų slyvučių be kauliukų;

300 g uogienių cukraus;

4 šviežio rozmarino šakelės;

3 v.š. laimo ar citrinos sulčių;

½ vanilės ankšties sėklų.

Slyvutes perpjaut pusiau ir sudėti į puodą kartu su rozmarino šakelėmis, uogienių cukrumi, sultimis. Maišant užvirti, tada sumažinus ugnį pavirti apie 10-15 minučių, nepamišti karts nuo karto pamaišyti. Rozmarinus išgriebti, įmaišyti vanilės sėklas ir išpilstyti į iškaitintus stiklainius.

Šaltinis: senas receptų sąsiuvinis

4 comments on “Geltonų slyvučių ir rozmarinų džemasAdd yours →

  1. fantastika kažkokia. kaip manai ar tiktų abrikosai vietoje slyvų? man teoriškai visai vieko tokia kombinacija skamba. Matau watermarkas kampe atsirado 🙂 Man tikrai estetiškai daug geriau atrodo ir nuotraukos gaivesnės.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*