Garuose ruoštas šokoladinis pyragas

Pasikvietė mane į svečius Andrius Kleiva. O kaipgi į svečius eisiu be kokio pyrago? Ilgai pasukus galvą ką čia iškepus, nusprendžiau išbandyti naują pyragą, ruoštą garuose. Skamba gana egzotiškai, pati irgi nežinojau kas iš to išeis, bet rezultatas puikus: drėgnas, burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas. Po šio pavykusio bandymo, ieškau naujų desertų, ruoštų garuose, receptų. Ir ačiū Indrei už garų puodą 😉

180 g sviesto arba aliejaus;

1 puodelis cukraus (237 ml);

½ skardinės sutirštinto pieno be cukraus;

2 kiaušiniai;

1 puodelis miltų;

100 ml kakavos miltelių (dėjau 6 šaukštus);

1 a.š. kepimo miltelių;

keli lašai vanilės ekstrakto.

Išmaišyti cukrų, pieną, vanilės ekstraktą ir aliejų. Jeigu naudojamas sviestas, pirmiausia jį ištirpinti. Sudėti kiaušinius ir išplakti. Miltus išsijoti, sumaišyti su kakavos milteliais, kepimo milteliais. Sausus produktus maišant supilti į kiaušinių plakinį. Gautą tešlą supilti į sviestu išteptą indą, uždengti folija ir virti garuose 45 minutes. Atšaldžius galima dekoruoti šokolado ar karamelės glajumi.

Šaltinis: yochana’s cake delight


36 comments on “Garuose ruoštas šokoladinis pyragasAdd yours →

  1. Oi jomajo, net skrandį sutraukė, gi šiandien dar tik pusryčius bevalgęs! Visą pyragėlį akimirksniu dabar suryčiau ir gulėėėėėėėėėėėėėėėčiau sau skaudamu pilvu ir sočiai patenkintas 🙂

  2. Norėjau pasiteirauti.Mes turime garų puodą, kurį reklamuoja topshopas(Steam Gourmet ).Į koki indą supilti visą masę ir kaip ten jame jį įstatyti?

  3. to Vilius: šiame pauode buvo specialus indas skirtas virti ryžius, kiaušinienę, tai jame ir ruošiau, bet skaičiau gal galima dėti ir į plastikinį indą, skirtą mikrobangų krosnelėj. Reiktų gal parduotuvėj pasiklaust ar kas nors kitas geriau žinos.
    to Margariux: kai grįši iš USA, būtinai paruošiu. Reiks tik vėl puodą pasiskolint

  4. Už 40min mano garuose virtas pyragas bus gatavas ;D Atrodo ir skamba labai keistai — garuose virtas pyragas 😀 Bet tikiuosi, kad man pavyko tavo receptas ir pyragas bus skanus 🙂

  5. Matau tema senoka, bet gal dar kas nors uzmes cia aki 🙂 Norejau paklausti del to garu puodo? ar jis butinas? ar galima bandyti virti tiesiog dubenyje ant puodo su vandeniu (garuojanciu)? ar tam puode tie garai kazkokie stebuklingi gaunasi? 🙂

  6. Ar tema sena ar ne, viską matau ir atsakau 🙂
    Aš pati nebandžiau virti taip garuose paprastam puode, bet vis ruošiuosi išbandyti keksiukus, šiaip jokio didelio skirtumo nėra, gal tik daugiau priežiūros reikėtų, kad vanduo nepasibaigtų. Jeigu bandysit, paašykit kaip seksis. O gal ir aš pirma išbandysiu

  7. Laba, ar iš duotų produktų gavusi masė visa telpa į ryžių indelį (toks pats klausimas ir apie sūrio pyragą)? Įdomu ar daryt iš pusės normas ar iš visos 🙂

  8. Labai skanus pyragas! Tiesą sakant, net netikėjau, kad galima „iškepti“ garų puode pyragą. Kadangi pas mane mažesnis indas, tai dariau iš pusės normos, nes kitaip būtų viskas išlipę lauk 🙂 Ačiū!

  9. Vajetau… Norėjau parašyti komentarą, bet pasirodo jis jau parašytas 🙂 balandžio 2d.
    Vilma nr.2 pasirašo po kiekvienu Vilmos nr 1 žodžiu. 🙂 o ragautojai choru šaukia – dar.

  10. Sveiki:). Mane taip pat labai sugunde sis pyragas, bet as galvoju ar per garu puodo skylutes sio pyrago mase nesubegs i puoda su vandeniu? 😀

    1. Taip, subėgs, jeigu pilsite tiesiai į garų puodą 🙂 Tešla pilama į ryžių indelį arba kokią kitą formą, o tik tada dedama į garų puodą 😉

  11. Pyrago ruošimo principas, kaip tikro filipinietiško puto (garuose virtų ryžių miltų keksiukų). Patarimas neturinčioms garų puodų ar pan. Puto puikiai pasigamina ant el. viryklės uždėjus aukštais kraštais orkaitės skardą, pripylus vandens ir įstačius silikoninę keksiukų formą su tešla. Skanaus 🙂

    1. Reikės būtinai pasidomėti tais puto keksiukais, tik kažin ar pas mus parduodami ryžų miltai tiktų? Garų puodo neturint tikrai tinka toks virimo metodas, nors mažus keksiukus tai ir puode su sieteliu sustatau

  12. dvejus metus turiu garinę orkaitę vietoje paprastos, daug kas kraipo galvą, kai sužino.., ir šiandien antrą kartą kepu šį šokoladinį pyragą. Pirmą sykį, pamenu, gaminau tą marmurinį su sūriu, neiškilo, suzmeko…gaila. dabar gaminu šį… tik dar įdėjau apelsino cukatų į tešlą. Jeigu pavyks, kartosiu ir dar marmurinį bandysiu… visgi garuose ruoštų pyragų receptų ant vienos rankos pirštų su kaupu…:)

    1. Garinė orkaitė daug naudingesnė už paprastą, tiek visko joje galima paruošti ir gauti visai kitokį rezultatą nei įprastoje. Gaila, kad sūrio pyragas nepavyko, gali kitą kartą pasiseks geriau. Man taip nesiseka su moliūginiu garuose virtu pyragu 🙁 bet nenuleidžiu rankų ir vis keisdama propocijas bandau toliau

  13. As kepiau si recepta ir po to sekancia diena ta izymuji is ukmamyte.com puslapio su rududu. TAI mano seimas anas labiau patiko, nors man sitas

  14. Aš taip norėčiau pabandyti šį pyragą, turiu garų puodą, bet taip baisu, kad ant sietelio uždėjus metalinę kepimo formą, nieko neišeis 🙁

  15. turiu metalinę skardą, kurios dydis kaip puodo, taipogi ir indą mikronagei, tačiau jis žymiai mažesnis.
    Vakar išbandžiau šį pyragą ir, kas keičiausia, draugas primygtinai prašė, kad puodo sietelį iškločiau sviestiniu popieriumi ir tešlą dėčiau tiesiai į sietelį, neuždengus viršaus folija.
    Gavosi puikus pyragas, kurį kaipmat sunaikinom 😀
    Ačiū už puikų receptą 😉

Komentuoti: linuxr Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*