Demerara cukraus morengai

Įprastą baltą cukrų pakeitę demerara cukrumi, gausime visai kitokio skonio morengus su vos juntamu karamelės skoniu ir ne tokiu įkyrinčiu saldumu. Bet vis tiek jie bus saldūs ir pasitenkinsite tik pora mažų sausainėlių.

2 baltymai;

100 g demerara cukraus.

Cukrų susmulkinti. Baltymus plakti iki standžių putų, palaipsniui berti susmulkintą cukrų ir vis plakti, kol gausis blizgi, standi masė. Su konditeriniu švirkštu formuoti nedidelius sausainukus ir kepti iki 90 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.

Galima kepti ir aukštesnėje temperatūroje (150) trumpesnį laiką, tuomet morengai bus traškiu paviršiumi ir tąsiu vidumi. Galima džiovinti 50 laipsnių temperatūroje per naktį, kad gautųsi traškūs.

13 comments on “Demerara cukraus morengaiAdd yours →

    1. Pas mus – taip 🙂 aš nors ir saldumynų mėgėja ir kitus sausainius kišu nesustodama, šių man užtenka kelių, o visi likusieji šeimos nariai pasitenkina vienu ar dviems. Juk jie be proto saldūs

  1. O aš jau neatsimenu kada paskutinį kartą buvau kepus. Man nepatinka, kad ilgai tenka laukt ir tas jų nesvietiškas saldumas. Dabar vėl po kokių poros metų išsikepsiu 🙂

  2. Aišku, kad būna ir labai dažnai. Į blynus ar varškėčius papildomai įmaišau, galima sunaudot ir kepant lietinius ir dedant tik baltymus, jeigu netingiu kepu angel food cake, o jeigu tingiu, tai tiesiog išpilu ir nesikankinu 🙂

  3. Man tai labai gaila išmest, todėl dažniausiai ir darau morengus 😉 o šiaip, dažnai pagalvoju, kad išmest tuos kelis baltymus turbūt būtų pigiau, negu po to iš jų ką nors „sukonstruot“ 🙂 bet gaila ir tiek 🙂

  4. Pas mane kai nėra saldumyų mėgėjų, tai jau geriau išmest. Nes nieks nesuvalgys ir teks vistiek dalį išmest, o tada jau gaila ir kitų produktų ir darbo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*