Cukinijų traškučiai

Labai skanus ir sveikas užkandis iš cukinijų.

jaunų cukinijų, supjaustytų plonais griežinėliais;

1 dalis džiūvesėlių;

1 dalis smulkiai tarkuoto Džiugo ar pan. sūrio;

mėgstamų prieskonių pagal skonį (pvz. čili, paprikos milteliai);

šlakelis pieno;

Supjaustytas cukinijas merkti į pieną ir apvolioti džiūvesėlių, sūrio bei prieskonių mišinyje. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti įkaitintoje iki 220 C orkaitėje apie 20 minučių. Stebėti, kad nesudegtų.

Šaltinis: My recipes

12 comments on “Cukinijų traškučiaiAdd yours →

    1. Tikrai skanu ir tikrai veiksmingai derlius naikinasi, nes vienos cukinijos vienu prisėdimu nesuvalgysi, va traškučių forma vienos ir neužteks 🙂 Išbandyk, tikrai nenusivilsi

  1. atrodo ir skamba super, as cukinijas supjaustau siaudeliais, apvolioju tokiuose paciuose dziuveseliuose ir skrudinu aliejuje, gaunasi puikus uzkandis, o traskucius irgi reiks isbandyti, cia maziau kaloringas uzkandis 🙂

  2. Neringa, pas mus cukinijų frie neprigijo, o va šiuos net vyras krimto, kuriam cukinijos nepatinka ir jų nevalgo.
    Rennie, tikrai vaikams patiks. Nors jau maniškė krimto nesustodama

  3. Būtinai išbandysiu! Labai skaniai skamba, cukinijų pilni namai, o aš jas taip mielai valgau visokiais pavidalais! Man net keista girdėti, kad kažkas jų (vis dar) nemėgsta 🙂

  4. Tikrai labai skaniai skambantis receptas 🙂 o ir sūrio jeigu daug nedėti, nekaloringas patiekalas 🙂 būtinai pabandysiu savaitgalį iškepti.

  5. As kazka turbut negerai padariau, nes man gavosi tie traskuciai kartus …teko viska ismest, nes niekam nepatiko 🙁 is prieskoniu dejau malta paprika ir labai nedaug druskos. Is sisvaizdos atrode per daug pakepe, o pati cukinija dar minkstoka. Stengiausi viska daryt pagal aprasyma, juolab kad cia nera sudetinga, bet matyt kazkur busiu suklydusi…na reiks pabandyt kada dar karteli 🙂

    1. Jeigu atrodė perkepę, vadinasi tokie ir buvo, tas ir davė kartumo. Pabandykite mažesnėje temperatūroje ar trumpesnį laiką, tik ploniau supjaustykite. Išėmus, leiskite ant grotelių atvėsti ir pamatysite kokie jie traškūs bus.

  6. Atgalinis pranešimas: Cukinijos blynai | Septyni virtieniai

Komentuoti: Joana Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*