Cukinijų blyneliai

Parsivežiau iš sodo nedidelę cukiniją, galvojau kepsiu pyragą, bet neiškenčiau ir pietums išsikepiau šių blynelių, jie minkštučiai, puručiai ir skaniai su grietine valgosi. Juos galima kepti ir keptuvėj, bet orkaitėje greičiau, nereikia stovėti, vartyti.


450 g cukinija;

½ nedidelio svogūno;

2 kiaušiniai;

½ puodelio miltų;

1 a.š. druskos;

½ a.š. maltų juodųjų pipirų

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti, kiaušinius išplakti.Dubenyje gerai išmaišyti cukiniją, svogūnus, miltus, druską, pipirus. Supilti plaktus kiaušinius ir išmaišyti Jeigu masė skysta, įberti miltų. Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių. Į kepimo indą įpilti truputį aliejaus ir įkišti į orkaitę, kad įkaistų. Į ištrauktą, dėti šaukštu tešlą, kišti atgal į orkaitę ir kepti 3-5 min, tada apversti ir dar pora minučių pakepti. Patiekti su grietine.


42 comments on “Cukinijų blyneliaiAdd yours →

  1. Aš į skardą įpyliau du šaukštus aliejaus, paskirčiau visur ir iškepiau visus blynus. Su tokiu kiekiu keptuvėj tikrai nebūčiau prasisukus, o valgant labai jaučiasi, kad blynai neprisigėrę riebalų.

  2. Kątik vakarienei išbandžiau šiuos blynelius. Šeimai labai patiko! Neliko nei vieno! Keistoka šiek tiek, kad ne bulviniai ir ne saldūs, bet reik prie naujovių pratintis. Tik man orkaitėj nelabai išėjo, teko greit persikvalifikuot į kepimą. Pas mane orkaitė yra kartu su mikrobange, veikia priverstinės konvekcijos būdu. Gal tai ją daro kažkaip kitaip veikiančią?

  3. Apie orkaites nieko neišmanau, pati turiu tokią seną dujinę, kurios net durelės normaliai neužsidaro. Gal kitais metais kai turėsiu naują, daugiau ir apie visas tas funkcijas žinosiu 🙂
    O cukinijų blynus galima daryti ir saldžius: įtarkuoti obuolio, įberti cukraus.

  4. Forelle, išbandžiau po to dar vieną savo mikrobangės-krosnelės funkciją su griliu. Ir suveikė puikiai, tik reik daugiau laiko. Todėl atėjau tau nusilenkt, nes prirodei man, kaip galiu neprivarydama kalno aliejaus (ir kalorijų!) pasigaminti blynus. DIDŽIAUSIAS AČI≈™!!!

  5. As tai siulau pasidaryti normalia blynu tesla, o tada sudeti sutarkuota cukinija. Taip zymiai patogiau ir paprasciau.

    1. as tau visiskai pritariu 🙂 man visad tokius paprastu kepa su ta blynu tesla ir ziauriai skanu, bet ismeginsiu ir as sita recepta, kas zino gal nauja skony burnoje patirsime 🙂 tik as nezaisiu su kaskokiais blyneliais , padarysiu toky kaip plokstainy, ismeginsiu as visdel to jy 🙂

  6. man taip irgi smagiau, taip, kaip forelle siulo, nereik ten makaluotis labai, taskytis, gumuliuku traiskyt:) aciu, nuostabus blynai, niekad nemegdavau cukiniju blyneliu, keptu keptuvej, nes riebalu labai daug budavo.. be to, mama juos kepdavo valgymui su uogiene, nesurius. o dabar pabandziau situos – visa seima neatsivalgom:) geriau uz bulvinius:) na, ar bent jau beveik tokie pat puikus:) aciu!

  7. sveikos o tikrai tarkuot su burokine tarka? ar nebus per stambi ta cukinija? na ir as pabandysiu nes turiu didziule cukinija is uosves darzo:)

  8. Kepant cukinija suminkštėja ir tikrai nesijaučia jokių storų gabaliukų. Šie taip pat kepti iš didelės cukinijos, viskas puikiai pavyksta

  9. As tai i tokius blynus dar idedu aviziniu dribsniu, arba ten tu tokiu kur buna 3 ar 5 grudu dribsniu 🙂 Palaikau kelias minutes kad pabringtu ir kepu. Lb skanu 🙂

    1. Sunku nemačius pasakyti kame bėda. Gal cukinijos pe daug sultingos ir masė skysta (šiuo atveju padės sutarkuotų cukinijų nusunkimas po kokių dešimt min), gal skarda (tuomet užtektų kepti ant kepimo popieriaus, prie jo niekad neprilimpa).

    1. Vaida, visada prašom, džiugu, jog patiko.
      Agne, viskas priklauso nuo orkaitės, čia kepta senoje dujinėje, dabar elektrinėje taip irgi neapskrunda, bet svarbiausia juk skonis?

  10. Labai skanūs blyneliai-kepiau keptuvėj, visai neprisigėrė aliejaus, gal dar nuo keptuvės priklauso (mano keraminė Berghoff Earthchef)

  11. Nuotabus blyneliai, labai skanu 🙂 As dar itarkavau pora bulviu ir siek tiek baklazano, tai labai gerai suderejo sie produktai. Kepiau orkaiteje, pries tai labai minimaliai aptepiau kepimo popieriu aliejumi , tai ir apskrudo ir neprilido, nesudege . Saunus receptas, aciu:)

  12. kazkodėl nesigavo, ir ilgai neapskrunda 🙁 nors temp. 200 C į kurią orkaitės lentyna reikia dėti skardą su blynais?? Ir kokia kepimo funkciją naudoti?

    1. Visada kepu vidurinėje dalyje, kepu naudojant kaitinimą su vėjeliu, puikiai viskas apskrunda ir iškepa, gali būti, jog dėl orkaičių skirtumo visai kitaip kepa. Kai buvo dujinė kepdavau kiek ilgėliau ir aukštesnėje temperatūroje. Jeigu nepavyksta orkaitėje, galima pabaigti kept keptuvėje.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*