Blynai su mėlynėmis

Pas mane
pusryčiams ir vėl blynai 🙂
šįkart su mėlynėmis ir pasukomis, kurios
naudojamos vietoj pieno/vandens. Blyneliai minkšti, purūs, neprisigėrę riebalų, skanūs
ir šalti. Jeigu neturit mėlynių, galima dėti kitas uogas arba sutrintą bananą.



1 puodelis miltų
(237 ml);
2 š. cukraus
(jeigu mėgstate saldžiai – geriau dėti 4-5 š.);
1 puodelis
pasukų;
1 kiaušinis;
2 š. tirpinto
sviesto arba aliejaus;
1 puodelis
mėlynių.

Išmaišyti miltus,
kepimo miltelius ir cukrų. Išplakti pasukas kartu su kiaušiniu ir sviestu
(aliejumi). Suberti sausus produktus, gerai išmaišyti. Kepti įkaitintoje,
truputį sviestu pateptoje keptuvėje po 2-3 min kiekvieną pusę.

Šaltinis: pagal
foodnetwork.com


22 comments on “Blynai su mėlynėmisAdd yours →

  1. Brrr… nekenčiu miltinių blynų. Supykina suvalgius daugiau nei penkis. O bulvinius galiu kimšti ir kimšti.

  2. Blynai atrodo kaip butu kepti ekeltrineje keptuveje, arba kokioje orkaiteje 🙂
    Man pastoviai kai kepu miltinius blynus jie susiriecia, uzsilanksto 😉

    Anyway, receptas puikus, aciu 😉

  3. Susiriečia ir užsilanksto jeigu kepi riebaluose. Pabandyk į tešlą įpilti kelis šaukštus aliejaus arba tirpinto sviesto, tada kepk įkaitintoje keptuvėje, pamatysi, kad blyai atrodys, taip kaip manieji 😉

  4. Pasukos-skystis, liekantis iš grietinės sumušus sviestą. Šiandien pasukos daromos iš nugriebto pieno, į kuri pridedama bakterijų, sutirštinančių pieną ir padidinančių jame rūgšties kieki. Sis produktas (dažniausiai sumaišytas su vaisių sultimis) yra geriamas, naudojamas kepant, konditerijoje, jo dedama į karštas sriubas ar troškinius arba kaip aliejaus ar grietinės pakaitalas naudojamas salotoms, nes pasukose yra mažiau riebalų.

    Čia iš virejai.lt

  5. O man nesigavo taip kaip tūrėjo. Dėjau ne mėlynes, o konservuotas vyšnias. Todėl tešla tamsesnė buvo, ir dar manau dėl pasukų baisingai traukė keptuvė blynus, todėl jie "apskrudo" labiau nei reikėjo. Šeiminykšiai sakė, jog gardu, ale prekinės išvaizdos nebuvo visiškai. Kepiau aliejuje, nors į tešlą ir buvau dėjas gabaliuką sviesto.

  6. Nereikėjo kepti aliejuje, o jeigu matei, kad gražiai nekepa, reikėjo dar į tešlą įdėti tirpinto sviesto ar įpilti aliejaus. Kepant blynus su pasukomis, kefyru, į tešlą pilama aliejaus, nes kepant aliejuje, blynai labai jau jo prisigeria.
    Dėl pasukų tikrai neturėjo jie lipti prie keptuvės, gal tam įtakos daugiau turėjo vyšnios, kurios buvo su skysčiu.

  7. Traukti prie keptuvės gali jei padauginta cukraus, per mažai kiaušinių ir per skysta tešla arba jei keptuvė ne tefloninė. Kažkada man blynus su kefyru traukė todėl, kad kiaušinių buvau pamažinusi. Jei laikomasi visų proporcijų ir gamybos technologijų traukti neturėtų. Vyšnios ir jų skystis, manau, čia niekuo dėti, jei tešla tinkamo tirštumo- jie gali tik paties blyno purumą įtakoti.

  8. Jeigu visko dėjo pagal receptą, o vyšnios su skysčiu, tai tešla jau iškart gavosi skystenė. Aš tokius blynelius bandžiau kepti su serbentais, tai jie pradėjo sultis išskirt ir iškart pradėjo traukt prie keptuvės.

  9. blynai skanus, bet nesigavo man tokie stori, kokie atrodo nuotraukoje… 🙁 gal mazai kepimo milteliu.. kiek ju reikia? (recepte neradau)

  10. Taip, kepimo milteliai kažkur prapuolė. Turėtų būt apie vieną šaukštelį, bet geriau su pasukomis, jogurtu ar grietine naudot sodą, bet skirtą kepiniams, o ne geriamąją (jos reiktų pusės šaukštelio).
    Kiek iškils priklauso ir nuo kepim technikos. Jeigu blyną apversite dar esant skystam paviršiui, tada puikiai iškils ir blynai bus purūs

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*