Biscotti su migdolais ir džiovintomis vyšniomis

Ar būna neskanių biscotti? Jeigu ir taip tai neteko ragauti. Šie taip pat nuostabūs dėl daug migdolų ir ypatingai skanių bei minkštų džiovintų vyšnių.

2 ¾ – 3 puodelių miltų;

1 puodelio cukraus;

1 ¾ a.š. kepimo miltelių;

¾ a.š. druskos;

1 puodelis džiovintų vyšnių;

1 ¼ puodelio pakepintų migdolų (galima ir daugiau, bus tik skaniau);

3 kiaušiniai;

1 a.š. migdolinio cukraus arba keli lašai migdolų ekstrakto.

Naudojau 237 ml puodelį bet tiks ir 250 ml,jeigu kiaušiniai dideli.


 

Viename inde išmaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Kitame inde išplakti kiaušinius su migdoliniu cukrumi ar ekstraktu. Supilti kiaušinius į miltų mišinį ir maišyti kelias minutes. Masė bus lipni, jeigu skystoka, dar įberti miltų. Įmaišyti džiovintas vyšnias bei migdolus. Dar gerai paminkyti, kad uogos ir riešutai pasiskirstytų. Tešlą padalinti pusiau ir dėti ant kepimo popieriaus formuojant pailgus kepalėlius. Nedėti vieno arti kito, nes kepant kepalėliai plečiasi. Suformuotus dėti į įkaitintą iki 180 0C  orkaitę ir kepti 30-35 minutes. Iškepus leisti 10 minučių atvėsti, tada aštriu dantytu peiliu supjaustyti plonomis riekelėmis, išdėlioti jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į 150 0C orkaitę 10 minučių, jeigu norisi minkštesnių ar 20 minučių, jeigu norisi sausų, kietų džiūvėsėlių.

Šaltinis: pagal „Fine cooking“ Nr.108

22 comments on “Biscotti su migdolais ir džiovintomis vyšniomisAdd yours →

  1. Ne, neskanių biscotti turbūt tikrai nebūna )
    Gali būti nelabai tikę savo tekstūrą, arba netraškūs, bet jie vistiek skanūs )

  2. Ačiū už apdovanojimą jei dar nedėkojau :> jau nebesigaudau.
    O biskočių šakės kaip dabar norėčiau – mmm., bet po sporto negalima, taigi linksminuosi pomidorų sultimis 😀

  3. Jolita, Ineta, dėkoju už apdovanojimą 🙂

    Indre, jau dėkojai 😉 šiandien pavaišinčiau biskočiais, bet, deja,vakar paskutinius sugraužiau.

    Jurgita, ačiū, šie taip pat puikūs kaip ir tavieji su migdolais ir pistacijom 😉 išbandžiau, bet padėkot ir nesugebėjau už receptą. Gėda…

    Laura, išbandyk, gal irgi patiks. Jie ilgai laikosi, greit pagaminami ir dar neradau, kam nepatiktų. Net maniškis juos giria.

    Rima, reiks ir man prikept kelių rūšių, kad visad būtų ką pagraužt. O dabar kasdien vis naujas kepimas kažko skanaus 🙂

  4. As taip pat kepiau. labai labai skanu, bet norisi man biski minkstesniu, gal isvis dziovinti nereikia? Ar perkepiau?

  5. Išbandžiau…tikrai geri…dabar negaliu sustot valgyt. Tik kepiau ne su vyšniomis, o su džiovintomis slyvomis…irgi labai gerai.

  6. Dabar jau ir tu girsi kokie jie nerealūs 🙂 Šiaip ką dėsi, tai tikrai nėra svarbu. Man svarbiausia, kad būtų riešutų, o paskui jau ką turiu po ranka ir džiovintos spanguolės, ir braškės, ir abrikosai…

  7. Šitie sausainiai vadinasi cantuccini arba cantuci. O „biscotti“ reiškia tiesiog sausainiai. Bet šiaip jie labai skanūs. Tiesa Italijoje jie ir būna labai kieti, o valgo juos pamirkant arbatoje arba saldžiame vyne.

  8. Gali būti, nesidomėjau dėl pavadinimų, tik parašiau kaip kad originaliam šaltinyje buvo. Šie irgi gavosi kieti, bet nemirkau, nemėgstu 🙂

Komentuoti: Rima(laselis medaus) Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*