Bananinis pyragas (kepta duonkepėje)

3/4 p. cukraus;

2 š. sviesto;

1 kiaušinis;

3 nedideli bananai;

2 š. grietinės;

2 puodeliai miltų;

1 a.š. sodos;

1/2 a.š. kepimo miltelių;

1/2 a.š. druskos.

Produktus (išskyrus vieną bananą) sudėti pagal duonkepės reikalavimus. Parinkti ciklą „kepiniai su kepimo milteliais“. Po pyptelėjimo sudėti griežinėliais supjaustytą bananą. Jeigu bananai dideli, reikės daugiau miltų.

Kepant orkaitėje, cukrų išsukti su sviestu iki purios masės. Įmušt kiaušinį, sudėti sutrintus du bananus grietinę, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska, kepimo milteliais, soda. Gerai išmaišyti, dėti į sviestu pateptą indą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.

Šaltinis: užrašai

18 comments on “Bananinis pyragas (kepta duonkepėje)Add yours →

  1. sveika;
    pas mumis vakar apsigyveno naujas žvėriukas, duonkepė, valio :} esmė ta, kad pastaruosius porą mėnesių duoną orkaitėje kepdavome kokius 2-3 kartus per savaitę. kol kas neprisigaudžiau receptų duonkepėms, tad norėjau paklausti – ar galima duonkepėje kepti tą pačią duoną, kokią kepu orkaitėje – t.y., jau suminkytą, pakildintą duoną sumesti kepti ne orkaitėn, o duonkepėn?

  2. Sveikinu su pirkiniu! Nežinau kaip pas jus, bet pas mane nėra funkcijos kaip kepimas. Pasirenki kažkokią funkciją, pvz.: „Saldi duona“, sumeti produktus ir aparatas pats viską padaro. Bet pagal tuos pačius receptus galima kepti ir duonkepėje, ir orkaitėje. Skirtumas tik tas, kad duonkepėje kepta yra drėgnėsnė

  3. susigundziau ir as si pyraga iskepti duonkepeje, ir nors ir atrodo visus produktus tiksliai dejau, bet kazkodel jis man visai neiskilo :(((

  4. Neiškilt galėjo, jeigu buvo per šlapias. O tai galėjo atsitikti dėl bananų. Labai sunku gaminti kai yra parašyta bananų skaičius, o ne masė. Gal bananai buvo nemaži? Nes manieji ne per didžiausi, link vidutinių. Ir kepant duonkepėje dažnai reikia pasižiūrėti kai pradeda maišyti tešlą ar ne per skysta/tiršta.
    Gal grietinės dėjot daugiau, t.y. kupinus šaukštus? O gal trečia bananą įdėjus jį per daug sutraiškė?

  5. Reikia ieškoti tiesiog eiti per visas parduotuves ir ieškoti. Kaina priklauso nuo gamintojo ir tūrio. Man didelės nereikėjo, tai užteko ir šimto su trupučiu. Sėkmės

  6. Rutke,
    o gal ,,nenugesinai“ sodos ar kepimo miltelių grietinėje? na tokių dalykų receptuose tankiai neparašo.
    O aš susimaišiau ką reiškia raidelė ,,p“ šalia ingredientų, jei tai puodelis tai koks? Nusprendžiau, kad tai indelis pridėtas prie duonkepės 🙂 o jo talpa 500 ml, viską išmaišė ir gavosi ,,byri“ masė labai sausa, tada nusprendėme, kad tai reikėjo matuoti paprastu puodeliu, taigi miltų ir cukraus pridėjau dvigbai, išjungiau duonkepę paildžiau grietinės, sviesto…Ir išsikepiau nerealaus pyrago dvigubą porciją. bananus dėjau laabai pernokusius tai sveikų gabaliukų neliko, bet jis dėl to nei kiek neprastesnis. Ačiū už receptą.

  7. O kokio dydzio duonkepe, nes idomu kokiam dydziui receptas pritaikytas, nes duonkepiu buna 0.5 kg, 0.7kg ir 1kg.
    Norisi isbandyti si pyraga, nes tikrai skaniai atrodo

  8. Gal galit pakonsultuot del duoniniu reikalavimu? Turiu duonkepe, turiu instrukcija, bet ten duoti keli receptai ir parasyta, kad det produktus tuo eiliskumu, kokiu yra isvardinti recepte. Bet nepagaunu jokios logikos. Nebent pradzioj skysciai – pienas ar vanduo, pabaigoje mieles jei reikia. Bet pabandziau karta, gavosi nesusipratimas, o ne duona.

  9. Hmm… o kas negerai buvo? Eiliškumas tikrai toks: pirma skysčiai (aliejus, pienas/vanduo, kiaušiniai, vaisių tyrės), vėliau miltai, mielės, dar vėliau (po pyptelėjimo) galima įdėti grūdų, vaisių, riešutų. O vėliausiai parenkama kepimo programa. Gal nepavyko, nes netinkama programa buvo parinkta? Arba miltų trūko ar buvo perdaug? Po kelių minučių nuo įjungimo pradžios galima pažiūrėti į vidų, jeigu matyti, kad tešla per skysta, su šaukštu vis po truputį berti miltus, jeigu tešla sunkiai maišoma, aplipęs velenas, tai skysčių vi įpilti

  10. o koks tirštumas turėtų būti pačios tešlos jai besimaišant? nes maniškė dabar tokia kaip tiršta pyrago tešla… ar ji ir turi likti tokia minkšta?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*