Baltojo šokolado triufelinis pyragas

Pyragas o gal ir tortas, baltojo šokolado mėgėjams. Jeigu nemėgstate balto šokolado, geriau net negaminkit, nes jo skonis dominuoja. Pyragas nėra ypatingai saldus, jam gaivumo įneša kreminis varškės įdaras, o papuošimai iš kartaus juodojo šokolado yra puiki atsvara baltojo šokolado saldumui. Pliusai: lengvai pagaminamas, gražiai atrodo, galima gaminti vietoj torto; minusai: ne visiems patinka baltasis šokoladas 🙁

trufflecake1

Pagrindui:

2 kiaušiniai;

4 v.š. cukraus;

1/3 puodelio miltų;

50 g ištirpinto baltojo šokolado;

Viršui:

1 1/4  puodelio (300 ml) grietinėlės;

350 g baltojo šokolado, sulaužyto nedideliais gabalėliais;

250 g varškės (naudojau „Mūsų švelniąją“);

Sulaistymui:

Arbatos, vandens, cukraus ir citrinos sulčių sirupo, sulčių ir pan. (tikslaus kiekio nežinau, pyliau tikrai nemažai, bet kitą dieną vietomis buvo sausoka, taip kad skysčių negailėkit)

Dekorui:

Baltojo arba juodojo šokolado,

Kakavos miltelių.

Ištepti 18-20 cm skersmens apvalią kepimo formą sviestu ar aliejumi. Plakti cukrų ir kiaušinius apie 10 minučių. Įsijoti miltus, supilti ištirpintą baltąjį šokoladą. Masę supilti į formą ir kepti įkaitintoje iki 1800C orkaitėje apie 25 minutes. Išėmus atvėsinti ir vėliau sugrąžinti į tą pačią kepimo formą. Sudrėkinti sultimis, arbata ar sirupu.

Viršui grietinėlę užvirti, tada nukėlus nuo ugnies sudėti baltojo šokolado gabalėlius ir maišyti, kol jie išsilydys. Kai beveik atvės, įmaišyti ištrintą iki vientisos masės varškę. Mišinį užpilti ant pagrindo ir šaldyti apie dvi valandas.

Šokolado drožlėms, šokoladą ištirpinti, supilti ant, pvz., plastikinės lentelės, išlyginti ir palikti kambario temperatūroje, kol sukietės. Vėliau su gremžtuku braukti per šokoladą pasukant, kol susiformuos suktinukai. Dekoruoti jais tortą ir pabarstyti kakavos milteliais.

Šaltinis: J.Bellefontaine „What‚Äòs cooking chocolate“

Man dar išėjo ir keli keksiukai:

trufflecake4

trufflecake3

34 comments on “Baltojo šokolado triufelinis pyragasAdd yours →

  1. fantastiskai skaniai atrodo !!! butinai isbandysiu 🙂 rasaus i sarasa, kuri trauksiu velykoms i sviesa … tik as bandysiu apgauti mb..vietoj vieno torto padarysiu kelis maziukus tortukus :DD tada valgys!

  2. Ačiū už komplimentus pyragui-tortui 🙂
    Aguonelė, pas mane irgi pyragėlis buvo nedidelis, dar ir keksiukų išėjo prikept.

    Mademoiselle, tikrai lengvai pasigamina, net pačiai nesitikėjo. Kol kepė biskvitas paruošiau varškės masę, kol viskas vėso, tirpinau juodąjį šokoladą papuošimams, o tada greit sulipdžiau ir į šaldytuvą. Papuošimus uždėjau jau kitą dieną. Valandos tikrai netrukau

  3. Pritariu visu šimtu procentų visoms pagyroms!!! Nuostabus ir neįtikėtinai gražus 🙂 Vienintelis minusas – ne visi mėgsta baltąjį šokoladą 🙁 Aš tarp jų… O jei su pienišku? 😀

  4. Jurgita, lauksiu atsiliepimų.

    Asta, su pienišku gal ir pavyktų (nors jau viršus, dėl pagrindo abejoju), o va skonis tai pasikeistų ir nežinau jau ar man patiktų. Bet taip keičiant ir eksperimentuojant nauji receptai ir gimsta 😉

    Serpent, man rodos teks palaukt savaitėlę, tada bandysiu juodojo šokolado triufelinį pyragą. Bet jis jau be varškės, o su migdolais ir sausainių trupiniais, bet principas gaminimo analogiškas

  5. Na, aš manau, kad kitos savaitės nesulauksiu, kadangi mano Naminuko gimtadienis šią savaitę – puiki proga pasiterlioti. Galvoju, kad pagrindą galima kepti su baltu šokoladu, o viršų daryti su juodu (ir su varške). Manau, kad šiedu dalykėliai puikiausiai draugauja. Tik galvoju, kad kepsiu ne didelį tortą, o mažutėlius keksiukus. Jie man gražiau žiūrisi 🙂

  6. Lauksiu atsiliepimų kaip pavyko su juoduoju šokoladu ar skanu buvo. Tik turbūt cukraus reiks, jeigu šokoladas su daug kakavos.
    Man irgi mažiukai daug simpatiškesni 🙂

  7. Taigi taigi 😉 Dariau su juoduoju, įmečiau dar kokius keturis gerus šaukštus cukraus ir išėjo puikiausiai, tik tiek, kad juodasis užmušė biskvite esančio baltojo šokolado skonį. Bet išėjo liuks, skanuma!

  8. Ateičiai ir aš taip išbandysiu, nes kai daugeliui šeimyniškiui baltasis šokoladas nepatiko, juoduoju turėtų būt patenkinti 🙂 O drožles ant viršaus turbūt iš baltojo šokolado darėt? Įsivaizduoju kaip gražiai turėtų atrodyti

  9. Atrodo NUOSTABIAI skaniai! Net keista, kad taip paprastai pagaminamas- beveik kaip sūrio tortas 🙂 Manau, reikės pamėginti Velykoms, vis įvairiau 🙂 Ir papuošimai tokie gražūs ir paprastai padaromi, liuks!

    1. Velykoms galima ir kokiais šokoladiniais kiaušiniais papuošti. Iš drožlių padaryti lizdelį ir pritupdyt nedidelių kiaušinukų

  10. Norejau paklausti kokia Jus giretinele naudojote? Nes as bandziau kepti si pyragiuka ir man kazkaip virsus skystokas isejo… lyg ir noretusi kad butu kietesnis, labiau apstinges.

  11. Grietinėlė riebi, plakamoji, tik va firmos neatsimenu. Jeigu gavosi viršus skystokas, sumažinkit kitą kartą grietinėlės kiekį arba padidinkite šokolado kiekį

  12. Želatinos tikrai nereikia. Šokoladas sutvirtina visą masę. Aišku, jeigu bijai, gali įdėti, taiau užtektų ir grietinėlės pamažinti, jeigu norisi tvirtesnio

  13. Kad jau susiruošiau gaminti, reikia visko prieš išklausti:) ar į pagrindą nereikia kepimo miltelių, nes foto jis toks purus atrodo?

  14. Į biskvitą kepimo milteliai nededami. Čia viską iškelia kiaušiniai, todėl juos ir reikai taip ilgai plakti, kad kuo daugiau oro būtų. Galima baltymus atskirai išplakti ir vėliau su miltais pakaitomis įmaišyti. Ir biskvitai mėgsta būt sulaistyti, nes kitaip bus laaaabai sprangu

  15. Man tik keista, kad kazkam nepatiko, kad su baltuoju sokoladu, nes… kiek vaisinau valge visi uch ir….net ir baltojo sokolado nemegejai 🙂 kazkaip nepazindavo savo nedraugo 🙂

  16. Sveiki. Mano kepimo forma yra 24 cm skermens. Kaip siūlytumėte didinti proprcijos, nes ruošiuosi šį tortą kepti savo gimtadieniui.

  17. Norėjau paklausti, jei daryti ne tortą,o keksiukus,kiek jų gautųsi?? Tiesiog įdomu būtų sužinoti,nes artėja Valentino diena,tai norėčiau padaryti…
    Ir dar norėjau paklausti kiek šis pyragas gali būti šviežias.

    Dėkoju už atsakymus!

  18. Ketinu šį pyragą/tortuką mamai gimtadienio proga gamint, tik niekad neteko ruošti kažko, kam grietinėlę tektų virt. Tad norėjau paklaust, ar ją tik kaitinti iki virimo reikia, ar dar ir pavirti kažkiek? 🙂

Komentuoti: Egle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*